VANREDNA OBAVIJEST IZ KOMPANIJE SMART INVEST

Hitno upozorenje kupcima stanova u 'Sarajevo Toweru': Ne plaćajte ništa, narušena je sigurnost platnog prometa!

Biznis Klub29.08.22, 10:25h

Hitno upozorenje kupcima stanova u 'Sarajevo Toweru': Ne plaćajte ništa, narušena je sigurnost platnog prometa!
Odmah po rješavanju i uklanjanju svih rizika koji su dovele do navedenih vanrednih okolnosti, kupci će biti blagovremeno obaviješteni - navodi se u obavijesti kompanije "Smart Invest"

 

 


Poštovani kupci, od strane investitora „SMART INVEST“ d.o.o. Sarajevo upućuje se posebno obavještenje kojim se kupci stanova i parking mjesta upozoravaju da odmah i bez odlaganja privremeno odgode sve uplate na rok od 30 dana na sve escrow račune, zbog vanrednih okolnosti usljed narušavanja sigurnosti platnog prometa i zloupotrebe finansijskih instrumenata obezbjeđenja, na način da se novčana sredstva po osnovu uplata kupaca u cjelosti preusmjeravaju na račune društva „ANS DRIVE“ d.o.o. Sarajevo, bez pravnog osnova - apeluje se na početku vanredne obavijesti koju je uputila kompanija "Smart Invest".


U daljem tekstu se pojašnjava:

   
Naime, društvo „ANS DRIVE“ d.o.o. Sarajevo je podnijelo mjenice na naplatu koje su date kao instrument osiguranja iz Ugovora o  sindiciranom kreditu „ASA Banci naša i snažna“ (ranije: Sberbank BH) i „Sparkasse banci“, a koje kreditne obaveze su prethodno u cjelosti plaćene i izmirene.


Na ovaj način, zloupotrebom mjeničnih naloga izvršena je blokada svih računa i sva sredstva od uplata kupaca se bez pravnog osnova preusmjeravaju na račune „ANS DRIVE“ d.o.o. Sarajevo, čime ovaj pravni subjekt pribavlja protivpravnu imovinsku korist, a osim toga navedeno postupanje narušava sigurnost platnog prometa i predstavlja krivično djelo prijevare u privrednom poslovanju.


Pored navedenog, temeljem odredbi zaključenog Aneksa II Ugovora o escrow računima od strane banke će se za nekoliko dana, izričito i neopozivo, zatvoriti svi escrow računi, a o novom načinu na koji treba da se vrše uplate kupci će biti obaviješteni posebnom pismenom instrukcijom o računu uplate (za transakcije u domaćem platnom prometu i uplate iz inostranstva).


Imajući u vidu da je narušena sigurnost platnog prometa i da su u odnosu na društvo „ANS DRIVE“ d.o.o. Sarajevo pokrenute sve pravne radnje, indicirane istražne radnje prema nadležnom tužilaštvu i policijskim agencijama, te da je o zloupotrebama akceptnih naloga od strane ovog pravnog lica obaviješten nadležni sud i ovlaštene organizacije za platni promet, skrećemo pažnju kupcima da radi zaštite svojih novčanih sredstava odgode sva plaćanja po bilo kom osnovu na 30 dana.


Odmah po rješavanju i uklanjanju svih rizika koji su dovele do navedenih vanrednih okolnosti, kupci će biti blagovremeno obaviješteni - navodi se u obavijesti kompanije "Smart Invest".

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još