Kvalifikacije za SP

Potop košarkaša u Podgorici: Reprezentacija BiH doživjela težak poraz od Crne Gore

Sport24.08.22, 21:06h

Potop košarkaša u Podgorici: Reprezentacija BiH doživjela težak poraz od Crne Gore
Najbolji pojedinac naše reprezentacije bio je Roberson, koji je ujedno bio i najbolji strijelac, sa postignutih 20 poena

 

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je doživjela težak poraz u Podgorici, gdje je reprezentacija Crne Gore ostvarila visoku pobjedu, rezultatom 88:69.

 

Ovim porazom naša reprezentacija skoro da je izgubila šanse za plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo, jer nam je Crna Gora jedan od glavnih konkurenata za prolazak dalje.


Najbolji pojedinac naše reprezentacije bio je Roberson, koji je ujedno bio i najbolji strijelac, sa postignutih 20 poena.

 

Slobodno se može reći da su svi ostali košarkaši podbacili, a posebno dvije najveće zvijezde, Jusuf Nurkić i Džanan Musa. Naša reprezentacija je izgledala bezidejno i novi selektor nije uspio da posloži naš tim, niti ofanzivno, niti defanzivno.

 

Sa druge strane, ni Crnogorci nisu pokazali neku fantastičnu igru, ali su osnovnim košarkaškim akcijama uspjeli lagano doći do pobjede.

 

U subotu nas očekuje jako teška utakmica sa reprezentacijom Francuske u Sarajevu, gdje bismo eventualnim porazom izgubili i teoretske šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

 

(Sport.ba. DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još