PRIPREME ZA JESEN

Do juče drastično jeftiniji, danas duplo skuplji: Jednom artiklu opet skače cijena... Znači li to da će se sve više tražiti?!

Biznis Klub28.07.22, 19:59h

Do juče drastično jeftiniji, danas duplo skuplji: Jednom artiklu opet skače cijena... Znači li to da će se sve više tražiti?!
Naša sugrađanka koju je ova cijena zatekla upitala je - kako sad to, pa do nedavno je koštao oko tri marke?! Dobila je odgovor - stigla nova tura, nova i cijena!

 

 


Kada smo početkom ovog mjeseca objavili da je u moru nezaustavljivih poskupljenja, jedan artikl posve suprotno - drastično pojeftinio, bila je to vijest koja je mnoge iznenadila. Na njega smo bili gotovo zaboravili, no sudeći po sve glasnijim najavama stručnjaka, mogao bi uskoro postati (ponovo) vrlo tražen. Nažalost...

 

Radi se o antigenskom testu koji se može kupiti u apotekama. Još prije nekoliko mjeseci najjeftiniji test koji se mogao kupiti u bh. apotekama koštao je oko 8,20 KM. Početkom jula njegova cijena bila je skoro tri puta manja, pa su ga oni kojima je zatrebao i koji su ga potražili u nekoj od sarajevskih apoteka, platili tek nešto više od 3 KM!


Međutim, tri sedmice kasnije slika je posve drugačija. Ista apoteka, isti artikl, ali cijena je sada duplo viša i antigenski test košta blizu 7 KM!

 

antigen-test


Naša sugrađanka koju je ova cijena zatekla upitala je - kako sad to, pa do nedavno je test koštao oko tri marke?!


Dobila je odgovor - stigla nova tura, nova i cijena!


Sudeći po najnovijim podacima koji se plasiraju u javnost te ukazuju na porast broja zaraženih korona virusom, ali i hospatilizaranih, za pretpostaviti je i da će potražnja za antigenskim testovima rasti, a vjerovatno će rasti i njihova cijena.       

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još