FOTO/ NA UDARU KRITIKA

Turisti uzeli metlu i prionuli na posao: Sami čiste plažu u Crnoj Gori, jer komunalci 'ne idu dalje od ležaljki'...

Lifestyle20.07.22, 14:48h

Turisti uzeli metlu i prionuli na posao: Sami čiste plažu u Crnoj Gori, jer komunalci 'ne idu dalje od ležaljki'...
Čitaoc je objasnio i kako su prvo zamolili djevojku, koja je zadužena za čišćenje plaže, da očisti i otpad sa dijela gdje nisu ležaljke, što je ona odbila – pa su turisti od nje pozajmili metlu i sami prionuli na posao

 

 

 

Crna Gora je ove godine na udaru kritika.


Velika galama se digla oko „propasti“ sezone u Crnoj Gori – zvanični podaci pokazuju da je za petinu manje turista nego prošle godine. Ugostitelji i hotelijeri potvrđuju da je posjećenost manja i do 40 odsto nego prošle godine, a razlog je finansijska kriza.


U sred jula ima mjesta na plaži za peškir, prazne ležaljke čekaju turiste, u restoranima nije potrebna rezervacija, a noćni klubovi „mole“ goste da uđu i zagriju plesni podijum, pokazao je i izveštaj Nova.rs o trenutnom stanju u Crnoj Gori.


Takođe, njihova anketa o ljetovanju u Crnoj Gori otkrila je najčešće razloge zbog kojih srpski turisti ipak radije odlaze u Grčku ili Tursku. Primijetili su i da se Srbi najviše žale na prljavo more, prljave plaže, neregulisanu kanalizaciju, stomačni virus, neljubaznost i visoke cijene u odnosu na druge „morske“ destinacije.


A od čitaoca Nova.rs stigle su fotografije koje ilustruju takve rezultate ankete. Snimljene su na plaži zaliva Boka Kotorska, u Herceg Novom – a prikazuju turiste kako sami čiste otpad sa kupališta.


- Turisti i domaći kupači koji dođu prvi na plažu ujutru, svakodnevno čiste dio plaže koji nije pokriven ležaljkama, jer zakupac čisti samo kod ležaljki, iako bi morao da čisti sve - javio je čitalac Nova.rs.


Kad je to prijavljeno komunalnoj policiji, rekli su da su izašli na teren i da „nije bilo razloga da reaguju“ – iako je taj dio svaki dan pun praznih flaša, maramica, papira od pice, dodaje čitalac.


- Djevojka koja čisti plažu je potvrdila da joj je rečeno da čisti samo oko ležaljki - otkrio je za Nova.rs.


Takođe, on je objasnio kako su prvo zamolili djevojku, koja je zadužena za čišćenje plaže, da očisti i otpad sa dijela gdje nisu ležaljke, što je ona odbila – pa su turisti od nje pozajmili metlu i sami prionuli na posao.

 

turisti-ciste-plazu-crna-gora


Smeće na plažama je čest prizor na crnogorskom primorju, kao i u Srbiji na riječnim plažama. Turisti se takođe često žale na plaže Kamenovo, Pecka, Tašte, Maljevik…


Što se tiče čistoće mora, o tome više čitajte ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!