Je li Tuzla k'o Dubai ili nije

Pozadina priče da flaša kisele vode na Panonskim jezerima u Tuzli košta šest KM: O čemu se zapravo radi?

Biznis Klub20.07.22, 12:25h

Pozadina priče da flaša kisele vode na Panonskim jezerima u Tuzli košta šest KM: O čemu se zapravo radi?
Je li Tuzla k'o Dubai ili nije? Ako je suditi po količini gostiju koji svakodnevno hrle na jezera usred grada, onda je ovaj grad prava turistička meka u Bosni u Hercegovini, pa mu čak i informacija o (pre)skupoj mineralnoj vodi dođe kao dobra reklama

 

 


Nakon što je jedan korisnik Twittera objavio račun za mineralnu vodu koja na Panonskim jezerima u Tuzli plaćena šest konvertibilnih maraka, a potom to prenijeli brojni bh. portali, rasplamsala se i žestoka rasprava na društvenim mrežama.


Je li Tuzla k'o Dubai ili nije? Ako je suditi po količini gostiju koji svakodnevno hrle na jezera usred grada, onda je ovaj grad prava turistička meka u Bosni u Hercegovini, pa mu čak i informacija o (pre)skupoj mineralnoj vodi dođe kao dobra reklama.


A kada je riječ o cijenama na Pannonici, priča ima i svoju drugu stranu... Kako DEPO Portal saznaje u ovom preduzeću, u navedenom slučaju riječ je o flaširanoj vodi od 0,75 litara u jednom tamošnjem restoranu. Ta ista voda u ambalaži od 0,33 litra košta 1,50 KM, koliko košta i voda u plastičnim flašama od 0,5 litara koja se može kupiti na jezerima.  


U svakom slučaju, restoranska usluga je jedno, pa ko voli, nek' izvoli... A na samom kupalištu preporučuje se isključivo upotreba vode iz plastičnih flaša - radi bezbjednosti.

 

panonska-jezera-kisela-voda

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još