BJEŽE IZ HOTELA, MJEŠTANI TRAŽE RJEŠENJE

Haos u Budvi: Turista lomio po recepciji, hvatao recepcionera za kravatu... Gosti više ne mogu da podnesu buku!

Biznis Klub19.07.22, 10:51h

Haos u Budvi: Turista lomio po recepciji, hvatao recepcionera za kravatu... Gosti više ne mogu da podnesu buku!
U špici sezone situacija izmiče kontroli, buka u Budvi postaje problem zbog kojeg su nezadovoljni i gosti i mještani... Gosti bježe iz hotela, traže novi smještaj ili da im se vrati novac, mještani od Opštine traže hitno rješenje problema

 

 


Problem buke u Budvi esklalirao je u protekle dvije sedmice, gosti napuštaju hotele, a Opština ne želi da se to riješi... Ovo su poruke sa jučerašnjeg, šestog po redu sastnaka predstavnika mjesnih zajednica "Stari grad" i "Gospoština", ugostitelja, hotlijera, mještana…


Predsjednik Saveta MZ „Gospoština“ Ljubo Rađenović poručio je da je situacija izmakla kontroli i da je problem buke ponovo eskalirao, te pozvao Opštinu da napokon riješi problem i sprovede samo ono što zakon propisuje, pišu Vijesti.me.


- Mi smo u špicu sezone, osjećamo da situacija izmiče kontroli i da se problem buke vraća sa početka, kada su građani pokrenuli incijativu… Apelujemo na lokalnu samoupravu da se situacija uvede u zakonske okvire. Ako u narednih sedam dana ne dobijmo jasan čvrst odgovor od Opštine Budva, idemo na druge instance. Naša incijativa je jasna, da se prekomjereni nivo buke dovede u zakonski okvire, da se omogući dostojanstven život građana Budve, da turisti dobiju dostojanstvene i kvalitetne uslove za boravak. Ovdje nema politike, već je isključivo u pitanju ljubav prema ovom gradu, da budemo prava turistička destinacija - kazao je Rađenović.


On je podsjetio da je već šesti sastanak koji se organizuje, ali da je postalo jasno da Opština više ne daje podršku, jer njenih predstavnika nema protekla dva sastanka.


- Na drugom sastanku od predsjednika Opštine Marka Carevića smo dobili punu podršku i napravljen je jasan akcioni plan. Dogovor je da se svako prekoračenje zakonskog nivoa buke novčano sankcioniše prva dva puta, a treći put, ukoliko ugostitelj se ogluši o dogovor da opštinski Sekretarijat za privredu ukine rješenje za rad. Prvih par sedmica imali smo značajan pomak, ali poslednje dvije sedmice situacija izmiče kontroli. Imamo direktne izjave načelnika Komunalne policije da nema resursa da situaciju drže pod kontrolom. Nažalost moramo da kanstatujemo da više nemamo podršku lokalne samouprave u borbi protiv buke - kazao je Rađenović.


On je naglasio da sve četiri diskoteke na Slovenskoj obali već imaju po dvije kazne, što znači da se došlo do "crvene linije" te da je na potezu inspekcija.


- Očekujemo da opštinske službe sprovedu u djelo ono što je obećano, da im se jasno stavi do znanja da sljedeći prekršaj je oduzimanje dozvole. Još jedna je frapantna informacija, da u Budvi ni jedna lokal nema dozvolu za izviđenje žive muzike. Znači, po informacijama koje smo dobili od Sekretarijata za privredu podnijeto je 16 zahtjeva od strane ugostitelja, ali ni jedna dozvola nije izdata - kazao je Rađenović.


Njemački turista hvatao recepcionera za kravatu


Direktor hotela "Aleksandar" u okviru TN "Slovenska plaža" Ranko Popović kazao je je njihov rad direktno ugorožen od strane diskoteka koje se nalaze u neposrednoj blizini.


- Imamo nevjerovatne scene, gosti svakodnevno traže premještaj, ali nažalost i sobe koje su u pozadini hotela i u njima je količina buke nepodnošljiva. U toku dana imamo po deset preseljenja iz jednog u drugi dio hotela. Imali smo prije neki dana nemilu scenu, kada je gost iz Njemačke napao recepcionera, upravo zbog problema buke, lomio je na recepciji i uhvatio je recepcionere za kravatu, moralo je da reaguje obezbjeđenje. Svakodnevno zovem dežurnu službu Komunalnu policiju i inspekciju, ali nema pomaka. Mi smo najugroženiji, ako se nešto hitno ne preduzme, hotel možemo zatvoriti - kazao je Popović.


Predstavnica kompanije "Dukley hotela" koji gazduje sa dva hotela sa pet zvjezdica i rezidnecijalnim kompleksom vila na rtu Zavala Nina Gujić zatražila je izricanje hitne zaštitne mjere i oduzimanje dozvole za rad diskoteka.


- Imamo nepodnošljivu buku od 1. jula, svakodnevne negativne komentare naših gostiju. Već tri gosta su otkazali penthause i traže da napuste naš hotelski kompleks, da im se novac vrati - naglasila je Gujić.

 

Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još