bogat program

Sutra počinje 14. OFF: Sarajevo narednih pet dana u centru filmskih dešavanja

Kultura18.07.22, 15:48h

Sutra počinje 14. OFF: Sarajevo narednih pet dana u centru filmskih dešavanja
Tokom trajanja festivala bit će prikazano ukupno 40 filmova, a u okviru posebne takmičarske sekcije OFF Generation shorts za prsten Festivala takmičit će se 12 kratkih filmova iz 13 zemalja

 

 

 

Sve je spremno za 14. Omladinski Film festival Sarajevo. Pojedince ulice u Sarajevu ukrašene su festivalskim zastavicama, pa je tako festivalski duh već zavladao ulicama ovog grada.

 

Zvaničan početak Festivala je sutra od 19 sati kada će brojne filmske zvijezde, gosti i partneri festivala prošetati crvenim tepihom. Festivalski program otvara argetinsko ostvarenje “Sublime” čija je premijera bila na 72. Berlinale festivalu, a u Sarajevu će biti prikazan u Pozorištu mladih (20 sati), SEAT Vils Summer Screen (21) i Audi Open Air Cinema Gimnazijska (21). Ovo je tek drugo prikazivanje filma pred evropskom publikom.

 

Tokom trajanja festivala bit će prikazano ukupno 40 filmova, a u okviru posebne takmičarske sekcije OFF Generation shorts za prsten Festivala takmičit će se 12 kratkih filmova iz 13 zemalja.

 

off-2022

 

Nagrada za najboljeg mladog glumca bit će dodijeljena zvijezdi Netflixove serije „ELITE" Andreu Lamogliji, koji s nestrpljenjem čeka dolazak u glavni grad Bosne i Hercegovine, a za sve događaje kojima prisustvuje vlada ogromno interesovanje, saopštili su iz Press službe OFF-a.

 

Blær Hinrikssonu, mladom islandskom glumcu rođenom 2001, bit će uručena specijalna nagrada za najboljeg glumca za ulogu u "Heartstone". Publika će imati priliku s njim razgovarati u okviru programa OFF Talks, a popularni glumac će odgovarati na pitanja u vezi dva filma koja predstavlja u sklopu OFF Generation Features.

 

Posebno je zanimljiv i program OFF Plus tokom kojeg će pet rediteljica ispričati pet priča o prošlosti, traumi i odnosu prema svijetu oko nas.

 

Već je jasno da će publici omiljena festivalska loakcija biti Vils Summer Screen na kojoj su sve projekcije besplatne, a organizatori Festivala publici poklanjaju i dva koncerta.

 

Predzadnji dan Festivala, 22. jula, na rasporedu je bend "Skroz", dok će 23. jula od 22 sati svirati regionalno poznati bend S.A.R.S. koji će sarajlijama i gostima Festivala prirediti nezaboravnu noć zatvaranja Festivala.

 

Karte su dostupne na tickets.omladinski.ba i u sklopu BOX Office centra Festivala ispred Narodnog pozorišta.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!