KONFUZIJA KOD SUSJEDA ZBOG NOVE VALUTE

Veliki trgovački lanac počeo pisati cijene i u kunama i u eurima: Kupci zbunjeni, mislili da je druga cijena akcijska

Biznis Klub15.07.22, 20:08h

Veliki trgovački lanac počeo pisati cijene i u kunama i u eurima: Kupci zbunjeni, mislili da je druga cijena akcijska
Novinari su svjedočili zbunjenosti kupaca kad je jedan od njih natrpao kolica sladoledima misleći da su na akciji, a tek je na blagajni shvatio da druga cijena nije akcijska, već iskazana u eurima

 

 


Trgovački div 'KTC' od četvrtka je krenuo s dvojnim iskazivanjem ukupnih iznosa na računima - u kunama i eurima, javlja Danica.hr.


- Krenula je izmjena cijena i na karticama za cijene u trgovinama te će u zakonskom roku i to biti iskazano. Rok za dvojno isticanje cijena je 5. rujna, ali se KTC odlučio za dvojno iskazivanje ranije kako bi kupcima omogućio što lakšu prilagodbu na novu valutu. U sklopu priprema za ulazak Hrvatske u eurozonu od 1. siječnja iduće godine jedna od obveza trgovaca je dvojno iskazivanje od 5. rujna ove godine te je na Vijeću ministara EU donesen fiksni tečaj konverzije kune u euro - izvijestili su iz trgovačkog lanca.


Kako navodi Danica.hr, ovaj je potez jako važan zato što kupce priprema na nadolazeću promjenu.


Naime, novinari navedenog portala svjedočili su zbunjenosti kupaca kad je jedan od njih natrpao kolica sladoledima misleći da su na akciji, a tek je na blagajni shvatio da druga cijena nije akcijska, već iskazana u eurima.


Taj sladoled inače košta 12 kuna, odnosno oko 1,70 eura, piše Danica.hr.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!