požurite po ulaznice

Spoj fada i sevdaha: Ne propustite koncert Maje Milinković u BKC KS 24. jula

Kultura15.07.22, 11:44h

Spoj fada i sevdaha: Ne propustite koncert Maje Milinković u BKC KS 24. jula
U sklopu festivala "Baščaršijske noći" u velikoj dvorani JU Bosanski kulturni centar KS, u nedjelju, 24. jula, svi ljubitelji jedinstvenog spoja portugalskog fada i našeg sevdaha imat će priliku uživati u koncertu Maje Milinković

 

 

 

Njene muzičke “boje” su dvije bogate tradicije, sevdah i fado koje već dugo godina veže u originalno ruho zvano Fadolinka! 


U sklopu festivala "Baščaršijske noći" u velikoj dvorani JU Bosanski kulturni centar KS, u nedjelju, 24. jula, svi ljubitelji jedinstvenog spoja portugalskog fada i našeg sevdaha imat će priliku uživati u koncertu Maje Milinković.

 

Bosanskohercegovačka kantautorica koja izvodi fado i sevdah vlasnica je karizmatičanog i prepoznatljivog mezzosporana i važi za jedan od najboljih vokala u BiH, o čemu svjedoče  mnogobrojna priznanja za interpretaciju i laskavi naziv  “bosanska Amalia Rodrigues”.  Svojim prepoznatljivim glasom veže melodije fada i sevdaha, stiže do najtananijih emocija i dotiče srca publike širom svijeta. Na  koncertu u BKC-u će pored kompozicija sa ranijih albuma, a nakon predstavljanja publici u Portugalu, Hrvatskoj i Srbiji, predstaviti i svoj peti studijski album pod nazivom “Kaftan D'Alma” (“Kaftan duše”) koji je izašao i uzdanju Croatia Records/a. 


Kaftan  simbolično predstavlja odjeću duše izvezenu najfinijim svilenim nitima  koja na neki način i odražava samu prirodu duše. Album je sniman u Portugalu i BiH, a sadrži autorske kompozicije koje je napisala Maja, kao i tradicionalne fado pjesme. 
 
Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 10 KM na blagajni JU BKC KS (Branilaca Sarajeva 24), svaki dan osim nedjelje od 10 do 17 sati, subotom do 16 sati.
Rezervacija ulaznica putem telefona 063 – 505 - 000. 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!