OBJAVLJEN TENDER ZA KONSULTANTSKE USLUGE

Sa GRAS-om je kraj? Zahuktao se proces oko osnivanja nove kompanije za gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo

Biznis Klub11.07.22, 12:30h

Sa GRAS-om je kraj? Zahuktao se proces oko osnivanja nove kompanije za gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo
Prema najavama ministra Adnana Štete, djelatnost novog preduzeća bit će identična kao i što je bio slučaj sa GRAS-om, te će biti napravljeno novo ozbiljno preduzeće

 

 

 


Ministarstvo saobraćaja KS objavilo je tender za nabavku konsultantskih usluga za pomoć pri osnivanju nove kompanije za usluge javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo, uključujući pravnu pomoć, osnivanje organizacije, politike zapošljavanja i upravljanja i GAP, javlja Akta.ba.


Kako se navodi, Ministarstvo saobraćaja KS namjerava upotrijebiti dio prihoda od zajma/donacije kojim upravlja Europska banka za obnovu (EBRD) i razvoj za troškove gore navedeno ugovora.


Potpuni opis postupka nabave dostupan je u dokumentaciji i dostupan je besplatno u ECEPP-u.


Dokumentacija će uključivati ​​informacije kao što su: detaljni tehnički i financijski zahtjevi; sve informacije o lotovima; očekivani ishod; zahtjevi za podobnost i kvalifikacije; datum početka ugovora; planirano trajanje ugovora; sve zahtjeve za odgovor; sve druge relevantne informacije.


Ova će se nabava provoditi pomoću portala EBRD-a za e-nabavu klijenata (ECEPP).


Podsjetimo, Vlada KS donijela je u martu ove godine Zaključak kojim se utvrđuje prijedlog Odluke o osnivanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Javni prijevoz Sarajevo" d.o.o. Sarajevo.


Skraćeni naziv preduzeća je KJKP "JPS" d.o.o. Sarajevo sa sjedištem u ulici Srđana Aleksića broj 1 u Sarajevu.


Osnovni kapital preduzeća iznosi 10.000,00 KM, a ukupan broj zaposlenika u novoosnovanom preduzeću će iznositi oko 400.


Prema najavama ministra Adnana Štete, djelatnost novog preduzeća bit će identična kao i što je bio slučaj sa GRAS-om, te će biti napravljeno novo ozbiljno preduzeće.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još