Slomio Kyrgiosa

Đoković osvojio sedmi Wimbledon i izjednačio se sa legendarnim Samprasom

Sport10.07.22, 18:16h

Đoković osvojio sedmi Wimbledon i izjednačio se sa legendarnim Samprasom
Treći teniser svijeta se ovom titulom izjednačio sa legendarnim Peteom Samprasom na vječitoj listi sa po sedam osvojenih Wimbledona

 

 

Srbijanski teniser Novak Đoković četvrti put zaredom, a sedmi put u karijeri osvojio je naslov wimbledonskog pobjednika svladavši u današnjem finalu Australca Nicka Kyrgios sa ukupnih 3:1 (po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

 

Treći teniser svijeta se ovom titulom izjednačio sa legendarnim Peteom Samprasom na vječitoj listi sa po sedam osvojenih Wimbledona.

 

Đoković je trofeje osvajao i 2011., 2014., 2015., 2018., 2019. i 2021. godine.

 

Treba istaći da se 2020. turnir nije igrao zbog pandemije COVID-19.

 

Što se tiče samog današnjeg meča, Kyrgios (40. reket svijeta) sjajno je otvorio finale i osvojio prvi set (6:4), te došao u vodstvo od 1:0.

 

Australac je u prvom setu pokazao da je psihički izuzetno spreman za današnji finalni okršaj, a Đokoviću nije dozvolio nijednu break priliku te je gotovo savršeno osvajao gemove na svoj servis.

 

U drugom setu Đoković je zaigrao mnogo bolje u igri na svoj servis, počeo je bolje "čitati" igru Australca, te drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

 

Treći set su obilježili sigurni servisi oba tenisera, ali Đoković je došao do vodstva od 5:4, te na kraju osvojio i set.

 

Gledali smo neizvjestan četvrti set, Kyrgios je vodio sa 6:5, ali je Đoković sjajnom igrom došao do tie-breaka te na kraju slavio sa 7:6.

 

Đokoviću je ovo bio 21. trofej na Grand Slam turnirima.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još