Meč danas u 15 sati

Finale Wimbledona: Kyrgios ima bolji međusobni omjer, Đoković ide po četvrtu uzastopnu titulu

Sport10.07.22, 11:21h

Finale Wimbledona: Kyrgios ima bolji međusobni omjer, Đoković ide po četvrtu uzastopnu titulu
Zanimljivo je da je Kyrgios jedan od rijetkih igrača koji ima pozitivan omjer protiv Novaka Đokovića. Igrali su dva puta i oba puta je Australac pobijedio bez izgubljenog seta

 

 

Finale najprestižnijeg teniskog turnira Wimbledona na programu je danas od 15 sati.

 

U velikom finalu Novak Đoković (3.) će pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu na najprestižnijem teniskom turniru, a protivnik će mu biti 40. reket svijeta Nick Kyrgios.

 

Đoković je osvojio šest titula na Wimbledonu od sedam finala u koliko je nastupio.

 

Osvojio je tri posljednja Wimbledona, uz podatak da se 2020. nije igralo zbog pandemije COVID-19. Đoković je trofeje osvajao 2011., 2014., 2015., 2018., 2019. i 2021. godine i ukoliko osvoji naslov izjednačit će se sa Peteom Samprasom koji je sedam puta bio najbolji na Wimbledonu.

 

U pripremi za Wimbledon, teniser iz Srbije nije odigrao niti jedan zvanični turnir na travi, no srećom po njega to se nije osjetilo u igri.

 

Treći teniser svijeta imao je malo poteškoća u prvom kolu protiv Soonwoo Kwona, ali nakon toga je pronašao željeni ritam. Najbliže eliminaciji, bio je u četvrtfinalu protiv Janika Sinnera kada je gubio 2:0 u setovima, ali nakon toga je zaigrao impresivno i niti jednom u naredna tri seta mladi Italijan nije bio ni blizu da osvoji set i meč.

 

Đoković u ovo finale ulazi kao favorit sa željom da osvoji 21. grand slam trofej u karijeri, ali zadatak neće biti nimalo lagan.

 

Kyrgios je nakon velikih problema protiv Paula Jubba u prvom kolu, počistio Filipa Krajinovića, Stefanosa Tsitsipasa i Cristiana Garina, uz blage poteškoće protiv Brandona Nakashime.

 

Rafael Nadal mu je zbog povrede predao polufinale bez borbe, tako da u ovo finale i meč svog života Australac ulazi potpuno fizički spreman.

 

Zanimljivo je da je Kyrgios jedan od rijetkih igrača koji ima pozitivan omjer protiv Novaka Đokovića. Igrali su dva puta i oba puta je Australac pobijedio bez izgubljenog seta.

 

Da li će Kyrgios nastaviti sjajni niz protiv Đokovića i zaustaviti rekorde Srbijanca, saznat ćemo večeras.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!