VIDEO/ DONACIJA OŠ 'MLADEN POZAJIĆ'

Podrška mladim talentima: UNIQA donirala muzičke instrumente u vrijednosti od 10.000 KM

Biznis Klub15.06.22, 10:05h

Podrška mladim talentima: UNIQA donirala muzičke instrumente u vrijednosti od 10.000 KM
Fokus podrške UNIQA Osiguranja usmjeren je upravo na mlade i kulturu, te su u planu još mnogi sponzorski projekti sa ciljem osnaživanja kulturih manifestacija širom Bosne i Hercegovine

 

 

 

 


Sa željom da podrži mlade mužičke talente u njihovoj edukaciji i usavršavanju, osiguravajuća kuća UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo donirala je Osnovnoj muzičkoj školi „Mladen Pozajić“ muzičke instrumente i dodatnu opremu u vrijednosti od 10.000 KM.


Ova obrazovna insitucija koju pohađa oko 440 učenika bogatija je za dvadeset novih instrumenata koji su neophodni kako bi se nastava adekvatno odvijala.


- Izuzetna čast nam je kao umjetničko-obrazovnoj instituciji za najmlađe imati donatore i prijatelje u osiguravajućoj kući UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo. Veličina UNIQA Osiguranja kao evropski uspješne firme iskazuje se i kroz unapređenje uslova školovanja najmlađih umjetnika kako bi kroz svijet klasične muzike mogli da oplemene i sebe i svoje okruženje. To smo na najbolji način pokazali kroz nekoliko uspješnih koncertata čiji smo domaćini bili. Nadamo se nastavku i proširenju saradnje sa UNIQA Osiguranjem na zadovoljstvo naših učenika i roditelja koji su nam povjerili svoju djecu – izjavio je direktor škole, Mustafa Mujbegović.


Donacija je bila popraćena i koncertom učenika škole u čast UNIQA Osiguranja.

 

 
 
UNIQA Osiguranje od samog osnivanja podržava mnogobrojne društveno-odgovorne i kulturne projeke, a pored zadnje donacije instrumenata, bilo je i sponzor drugog internacionalnog pijanističkog takmičenja “Matusija Blum”, obezbijedivši nagrade za najbolje mlade pijaniste. Ove godine, fokus podrške UNIQA Osiguranja usmjeren je upravo na mlade i kulturu, te su u planu još mnogi sponzorski projekti sa ciljem osnaživanja kulturih manifestacija širom Bosne i Hercegovine.

 

 
 
(DEPO PORTAL/ad)
 
 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!