FOTO/ NAJVEĆI BH. PROIZVOĐAČ LIJEKOVA OTVORIO VRATA

Fascinirani tehnologijama u laboratorijama: Stotine studenata i učenika iz BiH posjetilo Bosnalijek

Biznis Klub13.06.22, 13:53h

Fascinirani tehnologijama u laboratorijama: Stotine studenata i učenika iz BiH posjetilo Bosnalijek
Studenti medicinskih i farmaceutskih fakulteta, kao i učenici više srednjih škola iz Sarajeva, Zenice, Banje Luke, Mostara, Travnika, Tešnja i Gračanice obišli su laboratorije kontrole kvaliteta i razvojni centar Bosnalijeka

 

 

 

U sklopu obilježavanja „Dana Bosnalijeka“, najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova otvorio je svoja vrata za posjete više stotina učenika i studenata iz cijele Bosne i Hercegovine.


Studenti medicinskih i farmaceutskih fakulteta, kao i učenici više srednjih škola iz Sarajeva, Zenice, Banje Luke, Mostara, Travnika, Tešnja i Gračanice obišli su laboratorije kontrole kvaliteta i razvojni centar Bosnalijeka.

 

dani-bosnalijeka-danas-je-srce-plave-boje


Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović kaže kako je Bosnalijek oduvijek otvoren za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama iz BiH koje predstavljaju temelj daljnjeg razvoja i napretka domaće farmaceutske industrije.


- Jako smo sretni što veliki broj mladih ljudi vidi svoju budućnost u farmaceutskoj industriji, a Bosnalijek kao jedan od regionalnih lidera u ovoj branši uvijek ima otvorena vrata za učenike i studente koji su spremni usavršavati svoja znanja i vještine.
Uvjeren sam da će jedan dio mladih koji su nas posjetili vrlo brzo postati dijelom porodice radnika Bosnalijeka jer naši ambiciozni razvojni planovi za budućnost podrazumijevaju brojne investicije u daljnji razvoj koji neće biti moguć bez mladih stručnjaka.
Također, ovakve posjete su sjajna prilika za sve njih da vide kako i u BiH postoje vrhunske kompanije koje pružaju odlične uslove za rad i napredak, što će ih sigurno dodatno ohrabriti da karijeru grade u svoj domovini - poručio je Uzunović.

 

ucenici-posjetili-bosnalijek


Kamelija Madacki-Todorović sa Univerziteta SSST u Sarajevu kaže kako su studenti i nastavnici izuzetno zadovoljni prilikom za posjetu i saradnju sa Bosnalijekom.


- Bili smo fascinirani najnovijim tehnologijama u laboratorijima, ljubaznim i profesionalnim osobljem te radnim mjestima u raznim oblastima koje Bosnalijek pruža, a u kojima mnogi od naših studenata mogu vidjeti sebe u budućnosti - istaknula je Madacki-Todorović.


Saradnja obrazovnih institucija iz BiH i Bosnalijeka bit će nastavljena i u budućnosti.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!