POTVRDIO I PREMIJER NOVALIĆ

Završava se dionica od novih 7 kilometara, uključujući i tunel Ivan: Ovog ljeta autoputem od Tarčina do Bradine...

Biznis Klub08.06.22, 11:22h

Završava se dionica od novih 7 kilometara, uključujući i tunel Ivan:  Ovog ljeta autoputem od Tarčina do Bradine...
To je na jučerašnjem brifingu za medije potvrdio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Rekao je da je to krajnji rok do kojeg se i izvođač radova obvezao da završi projekt te da spomenuta dionica autoputa bude u funkciji

 

 


Novih 6,9 kilometara autoputa od Tarčina (južno od Sarajeva) do Bradine, uključujući i tunel Ivan čije su obje cijevi probijene, trebalo bi biti završeno ovog ljeta.


Naime, prvobitni rok za završetak radova i puštanja u funkciju ove dionice autoputa bio je kraj maja. Međutim, taj rok je  Rok je odavno probijen, a sada je kao novi krajnji rok postavljen kraj avgusta, uz mogućnost da sve bude završeno i do 15-og u mjesecu.  

 

To je na jučerašnjem brifingu za medije potvrdio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić. Rekao je da je to krajnji rok do kojeg se i izvođač radova obvezao da završi projekt te da spomenuta dionica autoputa bude u funkciji.


Ako sve bude tako i nadležni odrade posao u (novom) roku, od sredine avgusta do Bradine nadomak Konjica dolazit će se autoputem.

 

 

(DEPO PORTAL/ad9

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još