Finale Roland Garrosa

Nezaustavljivi Nadal: Rutinska pobjeda protiv Ruuda za 22. Grand slam titulu u karijeri

Sport05.06.22, 18:45h

Nezaustavljivi Nadal: Rutinska pobjeda protiv Ruuda za 22. Grand slam titulu u karijeri
Nadal je tako osvojio svoju 22. Grand slam titulu u karijeri, a 14. na Roland Garrosu i pitanje je samo gdje su limiti za ovog nevjerovatnog španskog tenisera

 


Španski teniser Rafael Nadal savladao je u finalu Roland Garrosa Caspera Ruuda i osvojio 22. Grand slam titulu u karijeri.


Nadal je slavio rutinsku pobjedu rezultatom 3:0  i tako stigao do čak 14. titule na Roland Garrosu.


Ono što su analitičari pretpostavljali i prije početka meča, upravo se pokazalo presudnim, a to je da bekhend Caspera Ruuda jednostavno nije dovoljno dobar da izdrži pritisak koji Nadal svojim top spinovima pravi.


Ruud je pokušavao uglavnom 'mrtvim' i visokim lopticama sa bekhend strane da parira Nadalu, dok je forhendom nastojao biti agresivniji, no nije mogao naći pravi balans jer je Nadal u većini situacija koristio dimenzije terena i udarce na koje Ruud u kontinuitetu nije mogao imati adekvatan odgovor.


Nadal je do prvog brejka došao već u drugom gemu, ali je Ruud napravio ribrejk zahvaljujući seriji grešaka španskog igrača.


Ipak, Nadal odmah nakon toga dolazi do novog brejka koji ovaj put povrđuje za vodstvo od 4:1. Prednost jednog brejka bila mu je dovoljna za prvi set koji dobija 6:3.


U drugom setu Ruud uspijeva pružiti jači otpor na početku, što mu je u četvrtom gemu donijelo ubjedljiv brejk i vodstvo od 3:1. No, onda Nadal osvaja pet gemova zaredom, a sa njima i prvi set istim rezultatom kao i prvi - 6:3.


U trećem setu gledali smo potpunu dominaciju španskog tenisera od prvog do posljednjeg poena, kao i veliki pad u igri i intenzitetu Caspera Ruuda. Kombinacija tih faktora rezultirala je da Španac veoma brzo napravi dva brejka prednosti, a potom i treći, te dobije set sa 6:0.


Nadal je tako osvojio svoju 22. Grand slam titulu u karijeri, a 14. na Roland Garrosu i pitanje je samo gdje su limiti za ovog nevjerovatnog španskog tenisera.

 

(Sport1/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!