SVE SE MIJENJA NA STAROM KONTINENTU

Počela isporuka arapske nafte u Evropi: Tanker iz UAE sa oko milion barela sirove nafte plovi ka Roterdamu

Biznis Klub26.05.22, 10:29h

Počela isporuka arapske nafte u Evropi: Tanker iz UAE sa oko milion barela sirove nafte plovi ka Roterdamu
Posljednji put, pošiljke nafta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Evropu isporučene su u maju 2020. godine, kada je Covid-19 uzdrmao naftna tržišta, pokazuju podaci praćenju tankera

 

 

 

 

Ujedinjeni Arapski Emirati su krenuli sa isporukama nafte u Evropu, pošto evropski kupci odbijaju uvoz iz Rusije zbog napada te zemlje na Ukrajinu, javlja “Bloomberg”.


Tanker “Duša Moskve” (Moscow Spirit) – koji je unajmila kompanija TotalEnergy plovi prema holandskoj luci Roterdam sa teretom od oko milion barela emiratske sirove nafte, prema podacima lučkih agencija za praćenje tankera koje je prikupio “Bloomberg”, prenosi Tanjug.


Također još jedan supertanker Total Energyja s naftom iz UAE plovi ka Egiptu, i vrlo je moguće da će pošiljka završiti i u Evropi, dodaje njujorška agencija.


Posljednji put, pošiljke nafta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Evropu isporučene su u maju 2020. godine, kada je Covid-19 uzdrmao naftna tržišta, pokazuju podaci praćenju tankera.


Prije napada na Ukrajinu, Rusija je bila najveći snabdjevač Evrope sirovom naftom, a sada veliki dio od ukupnih količina koje je ranije isporučivala Starom kontinentu transportuju u Aziju.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još