KOGA ĆE POGODITI OVE MJERE

Putin uveo sankcije Zapadu: Potpisao dekret, evo šta sve njime Rusija zabranjuje...

Biznis Klub03.05.22, 19:52h

Putin uveo sankcije Zapadu: Potpisao dekret, evo šta sve njime Rusija zabranjuje...
Ruska vlada ima 10 dana da sastavi popis stranih pojedinaca i firmi koje će sankcionirati te da definira “dodatne kriterije” za niz transakcija koje bi mogle biti podložne ograničenjima

 

 

 

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret o uzvratnim ekonomskim sankcijama kao odgovor na "neprijateljske akcije određenih stranih država i međunarodnih organizacija", saopćio je Kremlj u utorak.

 

Prema dekretu, Rusija će zabraniti izvoz proizvoda i sirovina osobama i subjektima koje je sankcionisala.

 

Uredba također zabranjuje transakcije sa stranim pojedincima i kompanijama koje su pogođene ruskim uzvratnim sankcijama i dozvoljava ruskim partnerima da ne ispunjavaju obaveze prema njima, objavila je agencija Fena.

 

Također, kako strani mediji javljau, ruska vlada ima 10 dana da sastavi popis stranih pojedinaca i firmi koje će sankcionirati te da definira “dodatne kriterije” za niz transakcija koje bi mogle biti podložne ograničenjima.

 

(FENA/md/ad)

 


 

 

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još