Povećanje od 500 do 2.000 posto

Udruženje poslodavaca KS traži: Staviti van snage odluke o povećanju komunalnih naknada

Biznis Klub25.04.22, 16:36h

Udruženje poslodavaca KS traži: Staviti van snage odluke o povećanju komunalnih naknada
Upozoreno je i na pogubnost takvih odluka koje bi mogle natjerati kompanije da zatvaraju prodajna mjesta i otpuštaju radnike

 

 

 

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo danas je zatražilo da odluke Općinskih vijeća u tom kantonu o povećanju komunalnih naknada budu stavljene van snage.

 

Na pres-konferenciji u Sarajevu istaknuto je da to povećanje iznosi od 500 do 2.000 posto.

 

Predsjednik Udruženja Safudin Čengić izjavio je da su sva općinska vijeća na području Kantona Sarajevo, osim u Novom Grada, donijela odluke o enormnom povećanju cijena komunalnih taksi.

 

- Udruženje je insistiralo da bude precizirana granica koliko može iznositi povećanje, ali naš apel nije urodio plodom i sada imamo ove odluke koje dodatno opterećuju privredu koja se još nije oporavila od pandemije, a trpimo i značajne posljedice rata u Ukrajini - dodao je Čengić.

 

Također, zatraženo je i da bude sačinjena cjelovita analiza parafiskalnih nameta i preispitane odredbe Zakona o komunalnim taksama.

 

Upozoreno je i na pogubnost takvih odluka koje bi mogle natjerati kompanije da zatvaraju prodajna mjesta i otpuštaju radnike.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!