nevjerovatne životne okolnosti

Ovisnost, debljina, suicidalne misli, porodične tragedije i povratak pobjedama: Kakvu karijeru ima Tyson Fury...

Nedjeljni magazin24.04.22, 16:48h

Ovisnost, debljina, suicidalne misli, porodične tragedije i povratak pobjedama: Kakvu karijeru ima Tyson Fury...
Već od rane mladosti njegov život bio je sve samo ne običan

 

 

 

Iako je sve što je stvorio izgradio nastupima u ringu, Tyson Fury neke od svojih zanimljivijih priča, onih koje su velikim dijelom zaslužne za zvjezdani status kakav ima, izgradio je izvan njega. Na račun svog karaktera, ali i nevjerojatnih životnih okolnosti koje su ga učinile ovime što je.

 

Već od rane mladosti njegov život bio je sve samo ne običan. Rođen u je "Irish Traveler" obitelji, odakle dolazi njegov nadimak „Kralj cigana“. Iako, tu vrstu cigana ne smijemo stavljati u isti koš s nekim drugim narodima koji nose taj naziv. Jeste li gledali film „Snatch“. Sjećate li Mickeya, lika kojeg je odigrao Brad Pitt? O takvoj vrsti cigana je ovdje riječ.

 

Fury je već sa 11 godina napustio školu da bi s ocem i braćom radio na izgradnji ceste. Boksom se krenuo baviti godinu ranije, a trenirao ga je otac John, inače i sam u to vrijeme boksač. Nakon što je John završio u zatvoru, brigu za Tysonov boks preuzeli su stričevi, od kojih je Hughie preminuo, a Peter s vremenom također završio u zatvoru. Problemi sa zakonom su dakle itekako vezani uz njegovu obitelj.

 

Pored toga svega uspio je napraviti respektabilnu amatersku karijeru, tijekom koje je 2007. godine, kao 19-godišnjak, postao juniorski prvak Europske Unije, dok je godinu kasnije došao do britanske titule. Tada je odlučio prebaciti se na profesionalni boks.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!