Utakmica i proglašenje pobjednika

Večeras svi u Zetru: Proslavimo titulu prvaka zajedno sa juniorskom hokejaškom reprezentacijom

Sport22.04.22, 15:44h

Večeras svi u Zetru: Proslavimo titulu prvaka zajedno sa juniorskom hokejaškom reprezentacijom
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je već prije dva dana osigurala prvo mjesto na tabeli ostvarivši treću pobjedu na prvenstvu, a svoju poziciju Ledeni Zmajevi su ovjerili sinoć pobjedom nad ekipom Luksemburga rezultatom 3:12

 

 

 

Večeras je na rasporedu od 18:00 sati posljednja utakmica u sklopu Svjetskog juniorskog prvenstva u hokeju na ledu. Snage će odmjeriti reprezentacije Luksemburga i Južnoafričke Republike.


U susretu ove dvije reprezentacije prije tri dana pobjedu je odnijela reprezentacija Južnoafričke Republike rezultatom 7:4. Tom pobjedom zauzeli su drugo mjesto na tabeli sa osvojena tri boda. 


Reprezentacija Bosne i Hercegovine je već prije dva dana osigurala prvo mjesto na tabeli ostvarivši treću pobjedu na prvenstvu, a svoju poziciju Ledeni Zmajevi su ovjerili sinoć pobjedom nad ekipom Luksemburga rezultatom 3:12.


Večeras će nakon posljednjeg susreta biti upriličena i svečana ceremonija proglašenja prvaka prvenstva, kao i najboljih igrača prvenstva. Osvojenim prvenstvom grupe III-B, hokejaška juniorska reprezentacija postigla je historijski uspjeh za bh. hokej.

 

Do sada niti jedna od bh. selekcija nije pobijedila u svojoj grupi, osvojila zlato i plasirala se u viši rang IIHF prvenstva.


Iz Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine pozivaju sve da dolaskom u Zetru daju podršku i dodatni vjetar u leđa našoj juniorskoj reprezentaciji te da zajedno proslavimo ovu titulu i promociju u viši rang takmičenja.


Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

 

(DEPO PORTAL/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!