naprijed, ledeni zmajevi!

Sarajevo domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u hokeju na ledu

Sport15.04.22, 15:19h

Sarajevo domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u hokeju na ledu
Iz Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine ponosno ističu da se u ovoj sezoni Bosna i Hercegovina po prvi put takmiči sa 4 selekcije i to: ženska seniorska, muška seniorska, muška U18 i muška U20

 

 

 


Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III – Grupa B održava se u periodu 17.4-22.04.2022. godine u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch. 


Sarajevo je domaćim mladim hokejašima koji se takmiče u okviru treće divizije  - grupe B u hokeju na ledu. Učesnici na ovom svjetskom prvenstvu su reprezentacije Južnoafričke Republike, Luksemburga i domaćin Bosna i Hercegovina. Turnir se igra u skraćenom izdanju, jer su nažalost reprezentacije Novog Zelanda, Australije i Hong Konga morale odustati zbog epidemioloških protoka u njihovim zemljama.


Za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine igraju: Karim Ahmetovski, Amor Sačić, Adnan Smajlović, Benjamin Vranešić, Rijad Vulović, Vasilije Vučinič, Amar Ferizović, Alan Pašić, Tarik Mrkva, Rijad Pleho, Nikko Gaković, Adi Drnda, Arman Dizdarević, Lut Memić, Eldar Mušinović, Tarik Dervišbegović, Amar Bajramović, Dani Korić, Malik Čurčić i David Silajdžić.


Treneri juniorske selekcije su Nermin Alić, Haris Mrkva i Kolobakhin Konstantin.

 

Iz Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine ponosno ističu da se u ovoj sezoni Bosna i Hercegovina po prvi put takmiči sa 4 selekcije i to: ženska seniorska, muška seniorska, muška U18 i muška U20.  


Podržimo naše Ledene Zmajeve i dobro se zabavimo na tribinama Zetre. Karte možete preuzeti u Zetri prije početka prve utakmice. Jedna karta važi za cijeli turnir!

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!