BH. NOVINARI TRAŽE OD SKUPŠTINE I VLADE KS

Zaustavite napade i političke pritiske na uređivačku politiku i programske sadržaje Televizije Sarajevo!

Mediji12.04.22, 14:49h

Zaustavite napade i političke pritiske na uređivačku politiku i programske sadržaje Televizije Sarajevo!
Nije prvi put da predstavnici političkih stranaka u Kantonu Sarajevo vrše otvorene političke pritiske i direktno se miješaju u programsku politiku TVSA - ističu iz Udruženja BH novinari

 

 

 

 

Upravni odbor Udruženja BH novinari zahtijeva od Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo da spriječe i sankcionišu svaki vid političkih pritisaka i pokušaja utjecaja na uređivačku politiku i programske sadržaje Televizije Sarajevo (TVSA).

 
Upravni odbor BH novinara najoštrije osuđuje "eksplicitne pokušaje diskreditovanja TVSA kao javnog medijskog servisa svih građana i naroda sarajevskog Kantona, koji se finansira novcem poreskih obveznika, a ne privatnim sredstvima bilo koje političke partije ili pojedinca na javnoj funkciji".


- To je istovremeno i grubo kršenje slobode medija i narušavanje uređivačke nezavisnosti i institucionalne autonomije TVSA, kao i profesionalnog integriteta direktorice Jurišić, uposlenih novinara i svih drugih uposlenika ovog medija – stoji u saopćenju Udruženja BH nvoinari.


Ističu da nije prvi put da predstavnici političkih stranaka u Kantonu Sarajevo vrše otvorene političke pritiske i direktno se miješaju u programsku politiku TVSA.

 

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još