NE ŽELE RIZIKE

Privredna banka Sarajevo odlučila: Neće poslovati sa klijentima koji se bave kriptovalutama i igrama na sreću

Biznis Klub10.04.22, 13:26h

Privredna banka Sarajevo odlučila: Neće poslovati sa klijentima koji se bave kriptovalutama i igrama na sreću
U ovoj banci svoju odluku obrazlažu potrebom eliminisanja rizika koji određene aktivnosti klijenata mogu proizrokovati za Banku

 

 

 

 


Privredna banka Sarajevo donijela je odluku da ubuduće neće poslovati sa klijentima koji se bave kriptovalutama i igrama na sreću, te onima čiji su vlasnici registrovani u off-shore zonama, prenosi Indikator.ba.


Banka je izvijestila da je njen Nadzorni odbor odlučio da Banka neće upostavljati poslovni odnos sa fzičkim licima koja imaju namjeru obavljati transakcije kupoprodaje digitalnih/kripto valuta, odnosno imaju namjeru poslovati sa kripto mjenjačnicama, pravnim licima koja se bave trgovanjem i posredovanjem kripto/digitalnim valutama, pravnim licima čiji su vlasnici registrovani u offshore zonama, kao i pravnim licima koja se bave igrama na sreću (kockarnicama).


- Ukoliko u toku trajanja poslovnog odnosa Banka utvrdi da se klijent bavi navedenim aktivnostima, Banka ima pravo donijeti odluku o raskidu poslovnog odnosa s tim klijentom, poručili su iz Privredne banke Sarajevo.


U ovoj banci svoju odluku obrazlažu potrebom eliminisanja rizika koji određene aktivnosti klijenata mogu proizrokovati za Banku.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!