NAKON USVAJANJA NOVOG ZAKONA

Konaković: 'Nije trebalo mnogo, a već smo počeli sa uvođenjem visokih taksi za kladionice u Sarajevu...'

Biznis Klub08.04.22, 18:58h

Konaković: 'Nije trebalo mnogo, a već smo počeli sa uvođenjem visokih taksi za kladionice u Sarajevu...'
Podsjećam da je Skupština Kantona Sarajevo ovaj Zakon usvojila sa 19 glasova ZA. Kolege iz opozicije bile su odlučno protiv ili suzdržani - napisao je Konaković

 

 

 

U svom najnovijem Facebook komentaru Elmedin Konaković osvrnuo se na primjenu nedavno usvojenog novog  Zakon o komunalnim taksama u Kantonu Sarajevo, kojim se, između ostalog, propisuje mogućnost dodatnog oporezivanja kladionica.  

 

Lider Naroda i Pravde komentarisao je poteze načelnika sarajevskih općina Ilidža, Centar i Ilijaš, pozivajući i druge da učine isto:

 

- Prije 45 dana donijeli smo novi Zakon o komunalnim taksama kojim se otvara mogućnost dodatnog oporezivanja kladionica parafiskalnim nametima/taksama.


Nije trebalo mnogo vremena da načelnik Nermin Muzur predloži, a Opštinsko vijeće Ilidža usvoji novu odluku kojom se kladionicama propisuje visoka taksa, a pored toga uvodi i taksa za svaku igru koju u tim prostorima priređuju.


Prije nekoliko dana i Opština Centar uradila je isto.
Nove takse za kladionice, značajne.


Također, amandmanom na Odluku o taksama našeg Almira Špiodića u Opštini Ilijaš su takse na poslovne prostore u kojima se pružaju usluge igara na sreću povećane za cca. 150% na 10 hiljada u I Zoni.


Pozitivni procesi su svakodnevnica.
Čestitke svima.
Siguran sam da će još neke opštine u Kantonu Sarajevo uraditi isto u narednom periodu.


Podsjećam da je Skupština Kantona Sarajevo ovaj Zakon usvojila sa 19 glasova ZA.

 
Kolege iz opozicije bile su odlučno protiv ili suzdržani - napisao je Konaković.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još