Sanela Prašović-Gadžo objavila

Poreska uprava FBiH deblokirala račune BHRT-a!

Mediji06.04.22, 13:34h

Poreska uprava FBiH deblokirala račune BHRT-a!
Zastupnica Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sanela Prašović-Gadžo na Facebooku je objavila da je Poreska uprava FBiH deblokirala transakcijske račune BHRT-a

 

 

 

 

Poreska uprava Federacije BiH deblokirala je transakcijske račune BHRT-a, potvrdio je za portal "Avaza" Seid Masnica, glasnogovornik i dugogodišnji novinar i urednik na ovoj televiziji.

 

Također, zastupnica Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sanela Prašović-Gadžo na Facebooku je objavila da je Poreska uprava FBiH deblokirala transakcijske račune BHRT-a.

 

- Upravo sam informirana da je Poreska uprava FBiH deblokirala transakcijske račune BHRT-a, a temeljem Rezolucije koju je usvojio Parlament Federacije BiH. Danas ću održati sastanak sa predstavnicima Sindikata BHRT.

 

Deblokada računa je bio prvi korak. Međutim, sada je problem nedostatak novca jer je novac za plate radnika koji se nalazio na računima BHRT oduzela PU FBiH.

 

Svi zajedno se moramo potruditi da pronađemo adekvatno rješenje za stabilno funkcioniranje BHRT. U narednim danima ću predložiti konkretno rješenje za saniranje finansijskog stanja BHRT.

 

Idemo dalje - napisala je Prašović-Gadžo na Facebooku.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još