mjesec radosti i ljubavi

Ramazanski program na FTV-u: Svaki dan od 2. aprila 'Binin sahan' i 'Uzorno islamsko ponašanje'

Mediji29.03.22, 15:04h

Ramazanski program na FTV-u: Svaki dan od 2. aprila 'Binin sahan' i 'Uzorno islamsko ponašanje'
Federalna televizija, pored „Uzornog islamskog ponašanja“ i „Bininog sahana“, emitira i niz drugih dokumentarnih i muzičkih programa, kojima obilježava Ramazan

 

 

 

 

Federalna televizija je pripremila prigodne sadržaje tokom mjeseca Ramazana. Ramazan je prilika za preispitivanje svoje vjere, vlastitog ponašanja, ali i navika u zajednici.


Svakim danom, u 16.10h, Federalna televizija emitira dokumentarni serijal „Uzorno islamsko ponašanje“, koji koji podsjeća na zanemarene pojmove islamskog, a općeljudskog ponašanja i etike. Ahlak je sveukupnost čovjekove prirode, karaktera, ponašanja. Ponašanje čovjeka, njegov edeb, odgoj, pokazuje razinu njegove vjere, spoznaje, znanja i razuma. A najbolji od ljudi je onaj koji je najboljeg ahlaka!

 

uzorno-islamsko-ponasanje-ftv


Jesmo li ikad pomislili u kojim sve aspektima života pokazujemo rasipnost? Jesmo li zaboravili da je skromnost imetak koji ne nestaje? Da li je naše poimanje zaštite životne sredine svedeno na jednokratne ekološke akcije? U islamu su zaštita životne sredine i prirodnih resursa dužnost! Ali te dužnosti počinju prvo duhovnim čišćenjem! Čovjeka mora odlikovati dostojanstvenost, lijepo ophođenje, tolerancija i strpljenje u teškoćama. Čovjek mora praštati. U ovom serijalu učimo kako se osmjehnuti na uvredu.


Nakon ovog dokumentarnog serijala, svaki dan u 16.35h slijedi kulinarski serijal „Binin sahan“. Riječ je o online projektu, koji je svoj put pronašao i do televizijskih kanala. Za manje od dvije godine, Binasa Ramović Hajrović prikupila je na YouTube kanalu oko 100.000 pratilaca. U svojoj emisiji „Binin sahan“ tokom mjeseca Ramazana za gledatelje će pripremati najukusnija tradicionalna jela sa naših prostora. Tradicionalna jela koja po svojoj posebnosti zaslužuju da budu na ramazanskoj sofri.

 

binin-sahan-ftv-2


Neka ovo bude mjesec radosti, mjesec ljubavi, lijepe riječi i osmijeha...


Federalna televizija, pored „Uzornog islamskog ponašanja“ i „Bininog sahana“, emitira i niz drugih dokumentarnih i muzičkih programa, kojima obilježava Ramazan.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!