pavle pavlović/ Vikend kralja i kraljice niske zemlje

Zamislite da u BiH kraljeva hanuma prlja ruke, nosi čizme, umjesto da u sjajnom merdži paradira po Šeheru

Lifestyle13.03.22, 18:46h

Zamislite da u BiH kraljeva hanuma prlja ruke, nosi čizme, umjesto da u sjajnom merdži paradira po Šeheru
Gdje si vidio da će neki od gospodara bh. sudbina pozirati s poljoprivrednim alatkama? Prije će, kako je počelo, s nekim drugim oruđima!

 

 

 

 

Ponovo se stidim gledati ovakve fotke. Jer, znam da na njima nisu samo namještena poziranja svjetskih poznatih lica.


Prije nekoliko mjeseci čudom smo se čudili, mislili, vidi, da izvinete, hablešine. Voza se na biciklu po kiši i vjetru. I to bez bodigarda, čete kockatskih macana poput onih što ponosno trčkaraju oko Dodika, Izetbegovića, Čovića, po našim sokacima. Pokazujući da čobane sve podijeljenijih bh. nacionalnih stada narod toliko ljubi koliko su velike čete tjelasnih čuvara.


Dok je u BiH tako, u ostatku normalnog svijeta je ovako. Dakle, poznate su već slike nizozemskog premijera Marka Rutea na biciklku. Čovjek koji rukovodi jednom od najbogatijih zemalja svijeta svojom skromnošću doprinosi da mu država bude još bogatija. Nema razbacivanja, kolone tamnih mercedesa sa dosadnim rotirajućim plavim svjetlima, kojim posljednjih dana Dodik, na primjer, bahato maltretira Sarajevo.

 

rutte-de-jong-premijer-holandije


Poslije tih neobičnih fotki jednog premijera stižu i slike krunisanih glava kojima služi.


Na jednoj je kralj Niske zemlje, Aleksander, što momački jako dobrovoljno radi na uređenju javnih vrtova svoje zemlje. Slaveći tako dan dobrovoljnog djelovanja.

 

holandski-kralj


Pitam se da li i naši kraljevi s Poljina, iz Laktaša, ili uz onu ispravljenu rijeku kod Mostara, bar na svojim hacijendama, ako već nisu viđeniji na javnim zelenim površinama, ovako vješto uređuju krošnje stabala. Što bi rekli - jok! Gdje si vidio da će neki od gospodara bh. sudbina pozirati s poljoprivrednim alatkama? Prije će, kako je počelo, s nekim drugim oruđima!


Ili na drugoj slici vidite plavokosu, mladu ženu kako vješto nosi vile pune sjena.

 

holanska-kraljica

 

Zamislite, kraljica Maksima, kraljeva hanuma, prlja ruke, nosi čizme, umjesto da paradira u nekim kolonama sjajnih automobila, kao u onoj što je kružila po Šeheru, dostojno slaveći 1. mart.

 

Koloni primitivnog sumnjivog bogatstva kojim su uobraženi vozači bijesnih kolica pokazivali šta im je sve donijela, na radost naroda i ostalih, poslijeratna Bosna i Hercegovina ukrašena entitetima prosperiteta i svjetle budućnosti.


Među materijalno potkovanim patriotima bila je i jedna dama u sjajnom merdži koja je znala posebno dugo pritiskati sirenu da bi je cijelo Sarajevo zapazilo.
Da li i pozdravilo?!


(DEPO PORTal/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još