Iz kompanije objasnili šta je razlog

Klasov hljeb više ne košta jednu marku, od sada je znatno skuplji: Za mnoge će nova cijena biti prava muka...

Biznis Klub12.03.22, 20:58h

Klasov hljeb više ne košta jednu marku, od sada je znatno skuplji: Za mnoge će nova cijena biti prava muka...
Navode kako je cijena narodnog hljeba ostala ista, te da je poslovanje Klasa direktno ugroženo povećanjem cijene goriva i električne energije

 

 

 

Val poskupljenja osnovnih životnih namirnica u BiH ne jenjava, a od jučer cijena Klasovog polubijelog hljeba u maloprodajnim objektima iznosi 1,30 KM, potvrđeno je iz ove kompanije.


- Cijene pšenice na tržištu su posljednjih sedam dana dosegle svoj rekord, a otežana isporuka je dodatna otežavajuća okolnost za proizvođače hljeba. Poskupljenje pšenice za 30 posto nas je, zbog ekonomičnog poslovanja naše kompanije, primoralo na korekciju cijena - kazali su iz Klasa.


Navode kako je cijena narodnog hljeba ostala ista, te da je poslovanje Klasa direktno ugroženo povećanjem cijene goriva i električne energije.


- Došlo je do povećanja cijene goriva i električne energije što direktno ugrožava poslovanje kompanije Klas. Zbog vrlo dinamičnih promjena cijena pšenice, praktično iz dana u dan, do daljnjeg ne možemo davati pouzdane prognoze cijena sirovine i energenata, a samim tim ni naših finalnih proizvoda - zaključuju iz Klasa.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još