TENZIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Ko širi paniku o 'naoružavanju građana u Lukavici'?! Iz MUP-a RS tvrde: 'To su laži, ne nasjedajte!'

Mediji11.03.22, 19:37h

Ko širi paniku o 'naoružavanju građana u Lukavici'?! Iz MUP-a RS tvrde: 'To su laži, ne nasjedajte!'
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva sve građane "da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu opštoj bezbjednosti u zemlji i ne nasjedaju na ovakve laži zlonamjernih pojedinaca"

 

 

 


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u reakciji za N1, odbacilo je sve navode koji se posljednjih dana šire društvenim mrežama u vezi sa “naoružavanjem građane u Lukavici” te je poručeno kako će se preduzeti zakonom predviđene mjere i radnje prema osobama koji šire ovakve dezinformacije.


Televizija N1 je kontaktirala sigurnosne agencije u državi u vezi sa uznemirujućim porukama koje se šire društvenim mreža u kojima se, između ostalog, navodi kako se “naoružavaju građani Lukavice”.


Entitetska policija je odbacila “ovakve dezinformacije jer kao takve služe samo za dizanje tenzija u zemlji i širenje ratno-huškačke politike”.


MUP RS je pozvao sve građane da doprinesu opštoj sigurnosti.


“Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu opštoj bezbjednosti u zemlji i ne nasjedaju na ovakve laži zlonamjernih pojedinaca”, saopšteno je za N1 iz policije.


Inače, lider SDA Bakir Izetbegović je danas pozvao sve sigurnosne agencije u zemlji da preventivno djeluju i spriječe bilo kakvu mogućnost destabilizacije u Bosni i Hercegovini.


Također, Predsjedništvo SDA pozvalo je sve političke partije u BiH i regionu da odgovornom politikom i ponašanjem rade na očuvanju mira u državi.

 

(DEPO PORTAl/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još