pooštravanje

Kriptovalute, isključivanje iz SWIFT-a, pomorski sektor, zamrzavanje imovine: EU uvela nove sankcije Rusima!

Biznis Klub09.03.22, 12:05h

Kriptovalute, isključivanje iz SWIFT-a, pomorski sektor, zamrzavanje imovine: EU uvela nove sankcije Rusima!
“Države članice rade na paketu sankcija za oko 100 osoba odgovornih na različitim razinama vlasti”, rekao je Joseph Borrell u Europskom parlamentu

 

 

 


Države članice EU dogovorile su nove sankcije protiv ruskih čelnika i oligarha zbog agresije na Ukrajinu, javlja Reuters.


Francusko predsjedništvo EU saopćilo je da su članice odobrile sankcije na sastanku i da će ih službeno usvojiti na summitu EU u četvrtak i petak u Versaillesu.


 
Rekli su da se nove mjere odnose na kriptovalute, isključuju tri bjeloruske banke iz Swifta i ciljaju na pomorski sektor.


Priprema se i novi krug zabrana putovanja i zamrzavanja imovine za oko 100 Rusa. “Države članice rade na paketu sankcija za oko 100 osoba odgovornih na različitim razinama vlasti”, rekao je Joseph Borrell u Europskom parlamentu. Rekao je da se nada dogovoru “do kraja današnje sjednice”, ne iznoseći više detalja.

 

 

(Hayat, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!