foto/ rastu panika i strah

U Mercatoru već prazni rafovi, jedne namirnice nema ni u tragovima... Potpuno nestala preko vikenda!

Biznis Klub27.02.22, 10:48h

U Mercatoru već prazni rafovi, jedne namirnice nema ni u tragovima... Potpuno nestala preko vikenda!
Istovremeno, premijer FBIH Fadil Novalić obavijestio je javnost da razloga za strah nema jer nestašice neće biti i svega ima dovoljno

 

 

U jeku ukrajinsko-ruskog sukoba od kojeg strepi čitav svijet, straha i panike nije pošteđeno ni bh. stanovništvo koje se još uvijek živo sjeća svojih ratnih rana.

 

Sve to očito djeluje na ljudsku psihu pa se ovih dana u bh. trgovinama može vidjeti sve više građana koji panično kupuju životne namirnice u strahu od nestašice.

 

O tome je jučer pisao i bh. ekonomski makroanalitičar Faruk Hadžić koji je prilikom sedmične kupovine svjedočio mahnitim kupovinama osnovnih životnih namirnica.

 

Istovremeno, premijer FBIH Fadil Novalić obavijestio je javnost da razloga za strah nema jer nestašice neće biti i svega ima dovoljno. Je li to doista tako, ostaje da se vidi, a u međuvremeno, ovako izgledaju police u velikom trgovačkom lancu Mercator u kojem očito nekih namirnica itekako fali... A radi se, ni manje ni više, nego o brašnu. 

 

mercator-27-2-2022

 

Nadamo se da će bh. vlasti i privrednici poduzeti sve da bh. stanovništvo ne trpi u onom osnovnom...

 

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još