GAS U BIH STIŽE 'TURSKIM TOKOM'

Iz Energoinvesta stiže odgovor: Da li je zbog krize između Rusije i Ukrajine ugroženo snabdijevanje plinom?

Biznis Klub24.02.22, 13:35h

Iz Energoinvesta stiže odgovor: Da li je zbog krize između Rusije i Ukrajine ugroženo snabdijevanje plinom?
Iz ovog preduzeća ističu da ukoliko situacija u odnosima Rusije i Ukrajine eskalira još više, moguće je povećanje cijene plina prvo za berzanske kupce, a onda...

 

 


Bosna i Hercegovina se snabdijeva isključivo plinom iz Ruske Federacije. Pošto plin u BiH dolazi Turskim tokom, snabdijevanje nije ugoženo krizom između Rusije i Ukrajine, te smo mišljenja da će snabdijevanje i dalje biti normalno - kazali su Feni iz Energoinvesta d.d. Sarajevo.

 


Iz tog preduzeća ističu da "ukoliko situacija u odnosima Rusije i Ukrajine eskalira još više, moguće je povećanje cijene plina prvo za berzanske kupce, a onda, u znatno manjem obimu i za kupce koji plin kupuju po osnovu dugogodišnjih ugovora kao što je kod nas slučaj".


- Za sada nemamo nikakvih naznaka te vrste, a postojeća cijena do 31. marta ove godine ostaje ista - kazali su iz Energoinvesta d.d. Sarajevo.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!