prekinuo šutnju

Đoković prvi put nakon iskustva s Australijom: 'Neću se cijepiti, žrtvovat ću sve'

Sport15.02.22, 09:36h

Đoković prvi put nakon iskustva s Australijom: 'Neću se cijepiti, žrtvovat ću sve'
Đokovića je novinar na početku intervjua pitao bi li bio spreman ustrajati u svom stavu o necijepljenju, čak i ako bi to značilo da ne može nastupati na Grand Slamovima, a tenisač je dao kratak i odlučan odgovor

 

 

Našao se najbolji tenisač svijeta Novak Đoković nedavno na entry listi za Masters u Indian Wellsu, iako nije procijepljen, a to je glavni razlog za nastup na ovom poznatom i jakom turniru. Odmah po objavi te informacije, javnost se zapitala: Što će se dogoditi u SAD-u, hoće li se dogoditi još jedan slučaj kao u Melbourneu i zašto je na listi ako su mjere i pravila za nastup na turniru jasni?


'Žrtvovat ću trofeje ako treba'

 

Puno je pitanja oko Novaka Đokovića, a glavno je hoće li se cijepiti? Jasno je k'o dan da će prvi teniski reket svijeta morati biti procijepljen ako želi normalno igrati turnire, ali on to ne želi. Wimbledon, French Open i spomenuti Masters opasno mu vise, a time mu prijeti da padne u poretku najboljih tenisača svijeta i doživi potpuni debakl. Sve samo zato što se nikako ne želi cijepiti...


'Ne planiram se cijepiti'


Nole je dao ekskluzivni intervju za ugledni BBC u kojem je govorio o situaciji s cijepljenjem u kojoj se našao, o sagi nakon koje je deportiran iz Australije te je na kraju poslao poruku kako se ne planira cijepiti ako će to biti uvjet, bez obzira na to što bi mu to značilo gubitak trofeja.


Đokovića je novinar na početku intervjua pitao bi li bio spreman ustrajati u svom stavu o necijepljenju, čak i ako bi to značilo da ne može nastupati na Grand Slamovima, a tenisač je dao kratak i odlučan odgovor: "Da, to je cijena koju sam voljan platiti."

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(Index, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još