MUKE MLADE ŽENE, PSIHIJATRICA ODGOVARA

Moj je suprug ovisan o mami, to prelazi granice normalnog... Čak je spavao s njom u krevetu! Šta da radim?

Lifestyle02.02.22, 20:09h

Moj je suprug ovisan o mami, to prelazi granice normalnog... Čak je spavao s njom u krevetu! Šta da radim?
I odluka da vaš suprug ne odlazi iz svog doma kako biste započeli zajednički, samostalni život već može ukazivati na vezanost koja pričinja probleme za mladi par

 

 

 

- U braku smo pet mjeseci, a prije toga smo bili u vezi godinu dana. O svom suprugu imala sam potpuno drugačije mišljenje. Problem je njegova, rekla bih, pomalo bolesna vezanost za majku.
 

Ona je udovica i živimo s njom. Za svaku sitnicu se s njom konzultira, no s druge strane jako se često svađaju. Najviše me uznemirilo što je spavao s njom u krevetu dok sam bila na putu.


Možda sam ljubomorna ili pretjerujem, ali čini mi se da to ipak nije normalno. On ima 35 godina i uskoro ćemo dobiti dijete, požalila se Ivana T. iz Vinkovaca.


Za portal Živim.hr odgovara dr. Sanja Boban, psihijatar:


- Poznajete supruga godinu i pol. To nije malo vremena, ali čini se da se neke bitne stvari nisu pokazale. Pitanje je kako toliku vezanost za majku niste prije naslutili.


I odluka da vaš suprug ne odlazi iz svog doma kako biste započeli zajednički, samostalni život već može ukazivati na vezanost koja pričinja probleme za mladi par. Nadam se da razgovarate o tome.


Trebate biti pažljivi kako ne biste izazvali velik otpor i kako vaš muž ne bi stekao dojam da ne volite njegovu majku.


Promjene u odnosima traju dugo. Nije se jednostavno osamostaliti psihološki i emotivno. Taj proces ne umanjuje ljubav prema našim roditeljima, već je znak odrastanja.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Pexels)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!