Zvanično otvorenje u petak

Takmičenja na OI u Pekingu počinju danas

Sport02.02.22, 15:06h

Takmičenja na OI u Pekingu počinju danas
Prvi će na olimpijska borilišta izaći igrači curllinga u mješovitim parovima, a svoj trening će obaviti sankaši, među kojima se nalazi i predstavnik BiH Mirza Nikolajev

 

 

Iako je zvanično otvorenje Olimpijskih igara u Pekingu zakazano za petak u 13 sati po našem vremenu, neka takmičenja i treninzi počinju danas.

 

Prvi će na olimpijska borilišta izaći igrači curllinga u mješovitim parovima, a svoj trening će obaviti sankaši, među kojima se nalazi i predstavnik BiH Mirza Nikolajev.

 

U grupi A curlinga snage će odmjeriti Švedska i Velika Britanija, u grupi B Australija i SAD, u grupi C Norveška i Češka, u grupi D Kina i Švicarska.

 

Sutra će takmičarskih aktivnosti biti još više. Nastavit će se predtakmičenje u curlingu, a turnir će započeti hokejašice. Prve favoritkinje takmičenja, hokejašice SAD i Kanade, odmjerit će snage u okviru grupe A protiv Finske, odnosno Švicarske. U grupi B na rasporedu su dueli između Češke i Kine, te Švedske i Japana. 

 

Trenirat će ponovo sankaši, kao i skijaške skakačice i skakači, a stazu će provjeriti i alpski skijaši, među kojima se nalaze bh. olimpijci Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić i Esma Alić.

 

(FENA/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!