AUTOCESTE RASPISALE TENDER

Priprema se gradnja još jednog autoputa u BiH: 102 kilometra za projekat od velike regionalne važnosti

Biznis Klub01.02.22, 15:43h

Priprema se gradnja još jednog autoputa u BiH: 102 kilometra za projekat od velike regionalne važnosti
Kroz Bosnu i Hercegovinu bi trebalo prolaziti oko 102 kilometra buduće Jadransko-Jonske autoceste počevši od čvorišta s Koridorom 5C u Počitelju, pa preko dijelova općina Čapljina, Stolac, Neum, Ravno, Ljubinje i Trebinje pa sve do spojne točke s Crnom Gorom

 

 


Javno preduzeće Autoceste FBiH je raspisalo tender za izradu idejnog i glavnog projekta dijela Jadransko-Jonskog koridora, odnosno dionice tog autoputa Stolac-Interregionalni čvor Počitelj.


Procijenjena vrijednost ugovora za izradu idejnog i glavnog projekta navedene dionice iznosi šest miliona KM bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 15. mart 2022. godine.


Jadransko-Jonski koridor jedan je od prioritetnih infrastrukturnih projekata za Bosnu i Hercegovinu, a također ima i veliku regionalnu važnost.


Ovaj koridor, ukupne dužine oko 1.100 kilometara, prolazi kroz sedam zemalja i kreće od Trsta u Italiji, prolazi kroz Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Albaniju i završava u Grčkoj.


Kroz Bosnu i Hercegovinu bi trebalo prolaziti oko 102 kilometra buduće Jadransko-Jonske autoceste počevši od čvorišta s Koridorom 5C u Počitelju, pa preko dijelova općina Čapljina, Stolac, Neum, Ravno, Ljubinje i Trebinje pa sve do spojne točke s Crnom Gorom.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!