NE VIDI SE KRAJ POREMEĆAJIMA

IKEA više nije tako jeftina: Popularni švedski lanac diže cijene svojih proizvoda na svim tržištima

Biznis Klub07.01.22, 17:05h

IKEA više nije tako jeftina: Popularni švedski lanac diže cijene svojih proizvoda na svim tržištima
IKEA je već saopštila da iznajmljuje više brodova, kupuje kontejnere i preusmerava robu između skladišta kako bi ublažila poremećaje u lancu snabdijevanja, ali je sada prisiljena i da dio troškova prenese na kupce, jer očekuje da će se poremećaji nastaviti

 

 


Švedski lanac IKEA najavljuje poskupljenje svojih proizvoda, budući da još ne vidi kraj poremećajima u snabdijevanju.

 


Na svim tržištima na kojima ovaj trgovinski lanac posluje cijene će porasti u prosjeku za 9%, uz razlike od zemlje do zemlje zavisno od stepena inflatornih pritisaka i situacije u lancima snabdijevanja, objavila je u Ingka Grupa.


IKEA je već saopštila da iznajmljuje više brodova, kupuje kontejnere i preusmerava robu između skladišta kako bi ublažila poremećaje u lancu snabdijevanja, ali je sada prisiljena i da dio troškova prenese na kupce, jer očekuje da će se poremećaji nastaviti.


Švedski proizvođač namještaja i pokućstva se suočava sa značajnim ograničenjima u transportu i nabavci sirovina, što povećava troškove, a ne očekuje poboljšanje u dogledno vrijeme, navodi se u saopštenju. Dodali su da očekuju da će se poremećaji nastaviti „daleko u 2022", prenosi BiznisInfo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još