Australske vlasti se ne šale

Pridružila se Đokoviću: Češkoj teniserki ukinuta viza, smjestili je u hotel!

Sport07.01.22, 15:43h

Pridružila se Đokoviću: Češkoj teniserki ukinuta viza, smjestili je u hotel!
Odluka o tome hoće li Novak Đoković morati da napusti Australiju očekuje se u nedjelju u ponoć po srednjoevropskom vremenu, kada će federalni sud odlučiti o njegovoj žalbi

 

 

 

Kako prenosi novinarka ABC, češkoj teniserki Renati Voračovoj ukinuta je viza i ona je trenutno u istom hotelu za izbjeglice kao i Novak Đoković.

 

Voračova je već igrala turnir u Melbourneu, a službenici Australijskih graničnih snaga (Australian Border Force) u četvrtak su je sproveli u Park hotel.

 

Izvor ABC iz Vlade potvrdio je da je Voračovoj (38) rečeno da mora ubrzo da napusti zemlju, a vidjećemo hoće li se ona žaliti.

 

Kako se navodi, Čehinja je dobila medicinsko izuzeće od vakcine na osnovu toga što se zarazila virusom korona u prethodnih šest meseci, što izgleda nije bio valjan osnov.

 

Odluka o tome hoće li Novak Đoković morati da napusti Australiju očekuje se u nedjelju u ponoć po srednjoevropskom vremenu, kada će federalni sud odlučiti o njegovoj žalbi.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!