VELIKA OČEKIVANJA

Mlada hokejaška reprezentacija BiH (U20) putuje u Istanbul na 'EuroAsia Cup'

Sport05.01.22, 14:58h

Mlada hokejaška reprezentacija BiH (U20) putuje u Istanbul na 'EuroAsia Cup'
Ovaj tim momaka, predvođen trenerima Nerminom Alićem i Harisom Mrkvom, najkvalitetnije je što je bosanskohercegovački hokej na ledu uspio proizvesti za posljednjih 40 godina, od kada se hokej na ledu igra u našoj zemlji. Stoga su i očekivanja za pozitivnim predstavljanjem na ovom turniru visoka u našoj sportskoj i hokejaškoj zajednici

 

 

 

Od 7. do 10. januara naša mlada reprezentacija odigraće tri utakmice na pozivnom turniru u Istanbulu. Pored naše reprezentacije učestvuju Turska, Bugarska i Kirgistan.  


Naši mladi hokejaši imaju visoka očekivanja i nadaju se da će poljednjih desetak godina vrijednog rada i napredovanja okruniti dobrim rezultatom na ovom važnom takmičenju. 


Ovaj tim momaka, predvođen trenerima Nerminom Alićem i Harisom Mrkvom, najkvalitetnije je što je bosanskohercegovački hokej na ledu uspio proizvesti za posljednjih 40 godina, od kada se hokej na ledu igra u našoj zemlji. Stoga su i očekivanja za pozitivnim predstavljanjem na  ovom turniru visoka u našoj sportskoj i hokejaškoj zajednici.


Za našu mladu reprezentaciju odabrani su sljedeći igrači: Adnan Smajlović, Omar Puzić, Arman Dizdarević, Benjamin Vranešić, Emir Viđen, Alen Filipović, Tarik Mrkva, Amar Bajramović, Amar Ferizović, Eldar Mušović, Rijad  Pleho,  Lut Memić, Amor Šaćić, Rijad Vulović, Tarik Krehić, Vasilije Vučinić, Affan Bajramović, Karim Ahmetovski, Muhamed DŽinalić, Adi Drnda, Nikko Gaković i Benjamin Šaćić


Inače, turnir je generalna proba pred svjetsko prvenstvo U20 reprezentacija na proljeće ove godine. 


Satnica odigravanja utakmica naše reprezentacije po istanbulskom vremenu je: 

 

  • Petak, 7.januar, 20h/ Turska-BiH;
  • Subota, 8.januar, 17h/ BiH-Bugarska;
  • Nedelja, 9.januar, 10h/ Kirgistan-BiH.

 
Sve utakmice će se prenositi kvalitetnim live streamom preko turskog hokejaškog saveza-TBHF.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!