Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH

Ruska agencija EXIAR poslala ponudu za autoput Sarajevo-Beograd

Biznis Klub28.12.21, 20:54h

Ruska agencija EXIAR poslala ponudu za autoput Sarajevo-Beograd
Prvi put u posljednje četiri godine od kada je promovisana ideja gradnje autoputa koji će povezati Sarajevo i Beograd pojavile su se informacije da bi ruske finansijske institucije mogle finansirati gradnju ovih dionica

 

 

"EXIAR, Ruska agencija za osiguranje izvoznih kredita i investicija" ponudila je finansijsku podršku za gradnju autoputa Sarajevo-Beograd, kažu u Ministarstvu saobraćaja i veza Bosne i Hercegovine.

 

Naglasak je dodaju na dvije dionice „Sarajevo-Pale-Žepče-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Kuzmin“ i „Sarajevo-Pale Rogatica-Višegrad-Vardište”.

 

Prvi put u posljednje četiri godine od kada je promovisana ideja gradnje autoputa koji će povezati Sarajevo i Beograd pojavile su se informacije da bi ruske finansijske institucije mogle finansirati gradnju ovih dionica.

 

“Model finansiranja izgradnje autoputa/brze saobraćajnice će biti poznat kada se završi izrada projektne dokumentacije za obje trase”, pojasnili su iz Ministarstva saobraćaja i veza BiH.

 

Četiri godine poručivano je da će projekat finansirati Turska, a period iza nas obilježilo je polaganje kamena temeljca za gradnju puta u Sremskoj Rači, razgovori između  BiH i Turske, niz sastanaka u Ministarstvu saobraćaja i veza, pa čak i zasjedanja Parlamenta.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još