foto/ uoči pokretanja javne nabavke

Počinje izgradnja: Ministar Šteta i načelnik Muzur obišli ratni put Igman

Biznis Klub27.12.21, 18:13h

Počinje izgradnja: Ministar Šteta i načelnik Muzur obišli ratni put Igman
Ovaj projekt podrazumijevat će izgradnju ceste u dužini od skoro tri kilometra na području općine Ilidža

 

 

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta danas je sa direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem, načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom i njegovim saradnicima obišao ratni put Igman.

 

Povod obilaska je upoznavanje sa trenutnom situacijom na terenu, ali i pokretanje javne nabavke za izgradnju ovog puta, preciznije ceste od Glavogodine do Osmica na Igmanu.

 

steta-muzur-2

 

"Sutra se pokreće javna nabavka za izgradnju ratnog puta Igman, značajnog projekta za sve stanovnike Kantona Sarajevo, uzevši u obzir njegov historijski značaj u proteklom ratu. Očekujemo da će, ukoliko sve bude po planu, početak radova na ovom projektu biti na proljeće sljedeće godine", najavio je ministar Šteta.

 

Ovaj projekt podrazumijevat će izgradnju ceste u dužini od skoro tri kilometra na području općine Ilidža.

 

igmanski-put

 

"Važnost izgradnje ovog puta je višestruka, i sa njene patriotske i historijske strane, ali i sa aspekta povezivanja Ilidže sa Trnovom i Hadžićima. Izgradnja ovog puta koji je trenutno potpuno neuslovan, mnogo će značiti svim posjetiocima i uveliko će olakšati kretanje", istakao je načelnik Muzur.

 

U toku postupka javne nabavke provodit će se e-aukcija, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i podzakonskim aktima - navodi se u saopćenju Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/rm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!