video/ ponos bosne i hercegovine

Lana Pudar se vratila u BiH: Maštala sam o osvajanju medalje, ovo je kruna ove godine... Hvala svima...

Sport23.12.21, 18:14h

Lana Pudar se vratila u BiH: Maštala sam o osvajanju medalje, ovo je kruna ove godine... Hvala svima...
Dodao je kako je 2021. bila izazovna kao prva godina mandata i da je bilo puno posla, "no mogu reći da sam zadovoljan, iako uvijek može bolje i više"

 

 

 

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar vratila se u Bosnu i Hercegovinu nakon što je na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dhabiju zabilježila još jedan historijski uspjeh bh. sporta.

 

Avion iz Abu Dhabija sletio je na Sarajevski aerodrom, gdje je mladoj sporistkinji priređen doček.

 

Plivački savez BiH je pripremio pres-konferenciju.

 

Petnaestogodišnja Mostarka, jedna od najmlađih učesnica prvenstva, osvojila je bronzanu medalju u disciplini 'leptir' na 200 metara.

 

Na Svjetskom prvenstvu je nastupila u još jednom finalu - utrci na 100 metara leptir i zauzela 7. mjesto - javlja Fena. 

 

Video uživo s press konferencije gledajte u nastavku. 

 

 

Građani Mostara sljedeće godine mogu očekivati izgradnju olimpijskog bazena, kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić te dodao kako je 2021. bila izazovna godina, ali da je prilično zadovoljan urađenim.

 

- Čitava država i regija priča o uspjehu Lane Pudar. Mi Mostarci smo nevjerovatno ponosni na nju i večeras je očekujemo da se pojavi na Adventu i da nas sve skupa obraduje, a mi kao grad ćemo se svakako potruditi maksimalno oko izgradnje olimpijskog bazena. U proračun smo stavili novac za projektu dokumentaciju i bavimo se tom temom. Siguran sam s obzirom, evo na koncu konca, i na pritisak medija, prvenstveno na uspjeh Lane Pudar, da ćemo ipak sljedeće godine iznaći mogućnosti i početi izgradnju - kazao je gradonačelnik.

 

Dodao je kako je 2021. bila izazovna kao prva godina mandata i da je bilo puno posla, "no mogu reći da sam zadovoljan, iako uvijek može bolje i više".

 

lana-pudar-mostar

 

- Puno odluka smo donijeli i sad nam valja u 2022. sve te odluke implementirati da one zažive i da se stvarno u praksi počnu primjenjivati. Žal ostaje možda za nekakvim tempom, nekakvom brzinom, međutim javna uprava je takva kakva jest, u Mostaru još dodatno komplicirana i specifična zbog svih naših odnosa koje imamo, ali sve u svemu mogu reći da sam prilično zadovoljan - ustvrdio je Kordić. 

 

Po riječima predsjednika Gradskog vijeća Mostara Salema Marića, iza Vijeća je 16 održanih sjednica te veliki broj donesenih odluka, možda i najvažnijih odluka za Grad Mostar.

 

- Nažalost, ostalo nam je još da riješimo pitanje Statuta Grada Mostara i ja se nadam da će i to vrlo brzo doći - kazao je Marić, izrazivši nadu da će do kraja godine biti usvojen i gradski budžet.

 

Poručio je kako postoji dobro raspoloženje za rad u Gradskom vijeću Mostara te da mu se čini kako se i opozicija polako budi. 

 

Video uživo s press konferencije gledajte u nastavku. 

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!