Novo izvlačenje u 15 sati

Skandal: UEFA zbog greške ponavlja žrijeb Lige prvaka

Sport13.12.21, 14:49h

Skandal: UEFA zbog greške ponavlja žrijeb Lige prvaka
Atletico se žalio i tražio ponavljanje žrijeba. U priču se uključio i Real Madrid koji se obratio UEFA i tražio da, ukoliko se žrijeb ponovi, da krenu poslije njih jer se greška dogodila nakon što su izvukli Benficu

 

 

Zbog greške u žrijebanju parova osmine finala Lige prvaka Evropska nogometna federacija (UEFA) ponovit će žrijeb. Najavljeno je da će novo izvlačenje biti u 15 sati.

 
Zbog ljudske greške za drugi par je Villarreal prvenstveno za protivnika dobio Manchester United s kojim se ne može sastati u osmini finala s obzirom na to da su igrali u istoj grupi. Prilikom izvlačenja parova kuglica Uniteda nije ni trebala biti u bubnju dok se tražio rival Villarrealu.

 

Posljednično je ta greška uticala i na protivnika Atletico Madrida, jer se u bubnju nije našla kuglica sa Unitedom.

 

Atletico se žalio i tražio ponavljanje žrijeba. U priču se uključio i Real Madrid koji se obratio UEFA i tražio da, ukoliko se žrijeb ponovi, da krenu poslije njih jer se greška dogodila nakon što su izvukli Benficu.

 

UEFA je na kraju odlučila da ponovi žrijeb koji će početi u 15 sati.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!