15. I 16. DECEMBRA U 20 SATI

Grbavica ponovo ima (svoje) kino: Hit komediju 'Deset u pola' sada možete pogledati u svom naselju

Kultura13.12.21, 13:49h

Grbavica ponovo ima (svoje) kino: Hit komediju 'Deset u pola' sada možete pogledati u svom naselju
Nove projekcje slijede u srijedu i četvrtak, 15. i 16. decembra, u kinu Grbavica (Dječija kuća, Grbavička bb), sa početkom u 20 sati

 

 

 


Hit komedija "Deset u pola" Danisa Tanovića od 3. decembra prikazuje se u sarajevskim kinima, ali i diljem Bosne i Hercegovine, a uporedo je krenula i regionalna kino distribucija.


No, stanovnici Novog Sarajeva, tačnije Grbavice, od prije nekoliko dana ovaj film mogu gledati u svom naselju... Nove projekcje slijede u srijedu i četvrtak, 15. i 16. decembra, u kinu Grbavica (Dječija kuća, Grbavička bb), sa početkom u 20 sati.


Ulaznice se mogu kupiti na recepciji Dječije kuće, sat vremena prije projekcije.     

 

deset-u-pola-2


"Deset u pola” je premijerno prikazan na 27. Sarajevo Film Festivalu, potom na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festival, u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu, Zagreb Film Festivalu i Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu. 


Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak - dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kad jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”. On je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Taj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. 


U planu je da kino Grbavica od januara 2022. godine, u saradnji sa Obala Art Centrom, ima redovan i kontunuiran kino repertoar i potpuno otvori vrata za publiku, čime bi Općina Novo Sarajevo, kao nekad, ponovo imalo svoje kino.  


(DEPO PORTAL/ad) 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!