Po drugi put

Ervin Mujabašić dobitnik nagrade 'IX Bugojanska vaza'

Kultura28.11.21, 15:12h

Ervin Mujabašić dobitnik nagrade 'IX Bugojanska vaza'
Žiri IX Bugojanske vaze je bio u sastavu: Magdalena Blažević (Mostar), Nedžad Ibrahimović (Tuzla) i Darko Cvijetić (Prijedor)

 

U subotu, 27.11.2021. godine u Maloj sali KSC Bugojno dodjelom nagrade okončana je manifestacija “IX Bugojanska vaza”. 


Na konkursu za najbolju kratku priču/pripovijetku, koji je raspisao KSC Bugojno pod pokroviteljstvom općine Bugojno povodom Dana državnosti BiH, nagradu “IX Bugojanska vaza” dobio je po drugi put Ervin Mujabašić iz Tuzle za priču “Jerihon”. 


Na konkurs je pristiglo 46 priča. Žiri IX Bugojanske vaze je bio u sastavu: Magdalena Blažević (Mostar), Nedžad Ibrahimović (Tuzla) i Darko Cvijetić (Prijedor). 

 

nedzad-ibrahimovic-promocja-romana


Nagrada se sastoji od replike zdjele “Bugojanska vaza” (najstariji pisani spomenik u BiH) i novčanog iznosa od 1.500 KM. Autorica replike „Bugojanska vaza“ je Adina Kero. 


Prije dodjele nagrade upriličena je i promocija romana “Inkapsulirane duše” Nedžada Ibrahimovića. Promotor romana je bio Nedžad Milanović, moderator Belma Bektić a na kraju se prisutnim obratio i autor Nedžad Ibrahimović.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!