da li ste spremni?

Danska dijeta je hit godine, ali zahtijeva dosljednost i disciplinu: Na režimu ste svega 13 dana, ali rezultat je garantovan!

Lifestyle19.11.21, 15:14h

Danska dijeta je hit godine, ali zahtijeva dosljednost i disciplinu: Na režimu ste svega 13 dana, ali rezultat je garantovan!
Strogo je zabranjena konzumacija alkohola i gaziranih pića


Ova dijeta naziva se i kraljevskom danskom bolničkom dijetom ili Kopenhagen dijetom.


Danska dijeta predstavlja vrlo strog i rigorozan plan ishrane, jer zahtijeva posebnu dosljednost i disciplinu. Ukoliko je ispoštujete svega 13 dana, rezultati sigurno neće izostati, a ova dijeta idealna je za uklanjanje masnoće.

 

Pravila danske dijete


Danska dijeta se ne drži duže od 13 dana, ni manje ni više. Dijetu možete ponoviti tek nakon 3 mjeseca ponovo. Ako ste do kraja izdržali cijelu dijetu do kraja ne bi trebalo da je ponavljate sljedeće 2 godine.

 

Kada ste gladni pijte vodu, najmanje 2 litra vode. Strogo je zabranjena konzumacija alkohola i gaziranih pića. Kafu možete zameniti čajem. Moguće je promijeniti redoslijed ručka i večere, ali ne može se mijenjati redoslijed dana. Jedu se 3 obroka dnevno i bez užine i bilo kakvih grickalica i slatkiša.

 

Da ne bi narušili zdravlje neophodno je svakodnevno uzimati neku vrstu vitaminskih dodataka. Nakon završetka dijete, unos kalorija treba postepeno povećavati kako bi se izbjegao neželjeni kalorijski šok i debljanje.

 

Jelovnik prema danskoj dijeti pronađite ovdje

 

(Noizz, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!