U UTORAK, 16. NOVEMBRA

Predstava "Svu moju ljubav" ponovo na sceni SARTR-a

Kultura15.11.21, 11:59h

Predstava
Predstava “Svu moju ljubav” na redovnom je repertoaru Sarajevskog ratnog teatra već skoro tri godine, na prošlogodišnjem Festivalu glumca u Konjicu za uloge u ovoj predstavi nagrađene su Selma Alispahić i Dženana Džanić

 

 

 

U utorak, 16. novembra, sa početkom u 20 sati, na sceni SARTR-a publika će ponovo moći pogledati predstavu ”Svu moju ljubav” Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha Sokolovića.


Predstava “Svu moju ljubav” na redovnom je repertoaru Sarajevskog ratnog teatra već skoro tri godine, na prošlogodišnjem Festivalu glumca u Konjicu za uloge u ovoj predstavi nagrađene su Selma Alispahić i Dženana Džanić.

 

svu-moju-ljubav-1


“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja. Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.


U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić.

 

svu-moju-ljubav-3


Autorski tim, pored reditelja i glumaca čine, dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.


Rezervacije ulaznica na broj 033 664 070 ili slanjem poruke inbox  FB ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!