Hercegovka muzičku karijeru gradi u SAD

Mostarka Zana Mesihović predložena za tri Grammy nagrade: 'Jako sam zahvalna, konkurencija je ogromna'

Showbizz14.11.21, 14:07h

Mostarka Zana Mesihović predložena za tri Grammy nagrade: 'Jako sam zahvalna, konkurencija je ogromna'
Zana već duže vrijeme živi u Kaliforniji gdje je pažnju javnosti privukla albumom "Balkan Soul", koji je lansirao njenu karijeru u SAD-u. Mlada jazz muzičarka je do sada surađivala sa zvijezdama poput Stevieja Wondera i DJ-a Paula Oakenfolda te pored solo karijere radi muziku za filmove

 

 

Mostarka Zana Mesihović, koja svoju muzičku karijeru gradi u SAD-u pod umjetničkim imenom Zana Messia, predložena je za prestižnu muzičku nagradu Grammy, i to u tri kategorije za album "11:11".

 

Pjesma "Photoshopped“ s navedenog albuma predložena je za "Pjesmu godine“, album je predložen u kategoriji "Album godine“, dok je prijedlog za nominaciju dobila i pjesma "No Deal" u kategoriji "Najbolja grupa/duo".

 

- Što se tiče Grammya, jako sam zahvalna i mada je konkurencija ogromna u pop kategoriji mislim da je velika stvar da smo uopće predloženi jer iza nas ne stoji neka velika kuća, nego je to zahvaljujući kvalitetu našeg rada - naglasila je Mesihović.

 

Zana već duže vrijeme živi u Kaliforniji gdje je pažnju javnosti privukla albumom "Balkan Soul", koji je lansirao njenu karijeru u SAD-u. Mlada jazz muzičarka je do sada surađivala sa zvijezdama poput Stevieja Wondera i DJ-a Paula Oakenfolda te pored solo karijere radi muziku za filmove. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!