VIDEO/ VODA NOSILA SVE PRED SOBOM

Sedam dana nakon poplava: Pogledajte prizore iz kompanije 'Robot' u Rajlovcu, blato, mulj, voda - borba i dalje traje...

Biznis Klub12.11.21, 18:49h

Sedam dana nakon poplava: Pogledajte prizore iz kompanije 'Robot' u Rajlovcu, blato, mulj, voda - borba i dalje traje...
Sve je počelo prije sedam dana, u petak, kada je oko 6:30 sati poplavila rijeka Bosna te je došlo do izlijevanja vode u sarajevskom naselju Rajlovac. Samo pola sata poslije, nivo vode je prešao metar, a radnici Robota koji su ušli sa vozilima prije 7 sati ujutru, ostali su opkoljeni vodenom bujicom

 

 

 

Poplave koje su u subotu zahvatile Bosnu i Hercegovinu nisu zaobišle ni Robot u sarajevskom naselju Rajlovac. Poplavljeno je skladište, a kako je za Avaz rekla direktorica Robota, Saima Hodžić, trenutna materijalna šteta je viša od četiri miliona KM.


Sve je počelo prije sedam dana, u petak, kada je oko 6:30 sati poplavila rijeka Bosna te je došlo do izlijevanja vode u sarajevskom naselju Rajlovac. Samo pola sata poslije, nivo vode je prešao metar, a radnici Robota koji su ušli sa vozilima prije 7 sati ujutru, ostali su opkoljeni vodenom bujicom, te su evakuirani.


Do 10 sati ujutro, skladište se napunilo vodom čiji je vodostaj bio viši od 1,60 metara.


Sedam dana poslije, radnici i dalje čiste skladište i zbraja se šteta. Direktorica Hodžić napominje da Robot Rajlovac posjeduje oko 15.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora u koji spadaju maloprodajni objekat, centralno skladište i niz pomoćnih objekata, te veliki parking prostor. Na ovoj lokaciji radi više od 300 ljudi.


- Ovo u svom radnom vijeku nisam vidjela. Od petka je sve krenulo i dan danas traje. Još uvijek je sve u groznom stanju. Angažirano je više od 130 ljudi na raščišćavanju robe, otpada, i svega što se zateklo. Bujica je nosila sve što joj se našlo na putu. Od automobila do robe – kaže Hodžić.

 


Sve je bilo povezano sa strujom


U skladište tada niko nije mogao ući. Uz pomoć civilne zaštite uspjeli su ukloniti otpad kako bi mogli prići skladištu.


Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!